Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 21:12

Ετοιμότητα στον Δήμο Μεσσήνης για τα σκουπίδια (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ετοιμότητα στον Δήμο Μεσσήνης για τα σκουπίδια (βίντεο)

 

“Ο δήμος έχει προετοιμαστεί να μεταφέρει τα σκουπίδια είτε στην Καλλιρρόη είτε στην Παλαιόχουνη η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας της μονάδας στην Καλλιρρόη δεν θα επηρεάσει τους δημότες ή το σχεδιασμό μας”.

Αυτό απάντησε σε ερώτηση της “Ε” ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος έθεσε ως μείζον θέμα για τη δημοτική αρχή την πρόοδο στο σχέδιο υλοποίησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Καλαμάτας - Μεσσήνης, που προβλέπεται να γίνει στην περιοχή της ΜΟΛΑΚ και βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης από το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Ο εν λόγω ΣΜΑ θα είναι ένας από τους 11 σταθμούς μεταφόρτωσης που προβλέπει το συνολικό σχέδιο διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο και αναμένεται να είναι έτοιμος μέσα στους επόμενους 8-10 μήνες. Ο δήμαρχος είπε ακόμα ότι ναι μεν προέκυψε ένα πρόβλημα με την Παλαιόχουνη, το οποίο δεν ήταν στο σχεδιασμό όταν συζητούσαν με την Περιφέρεια Πελοποννήσου πριν ένα μήνα, αλλά ο δήμος θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Πρόσθεσε δε πως έχει τη διαβεβαίωση από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και την ανάδοχο εταιρεία ότι την 1η Απριλίου θα λειτουργήσει σε μεταβατικό στάδιο -όπως λειτουργεί τώρα η Παλαιόχουνη- η μονάδα της Καλλιρρόης. “Θα κάνουμε 2-2,5 μήνες ακόμη υπομονή και θα μεταφέρουμε τα απορρίμματα στην Καλλιρρόη, και μετά στο σταθμό μεταφόρτωσης Μεσσήνης - Καλαμάτας” ανέφερε καταλήγοντας ο Γιώργος Αθανασόπουλος.

Ν.Κ.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER