Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 09:21

Σύμβαση με ΕΜΠ για ύδρευση Μάνης

Σύμβαση με ΕΜΠ για ύδρευση Μάνης

 

Τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ύδρευσης της Δυτικής Μάνης θα εξετάσει το ΕΜΠ με προγραμματική σύμβαση με τον δήμο.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης ενέκρινε ομόφωνα α) την σκοπιμότητα και τους όρους σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ. Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας-Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Λ.Κ.Ε.-Ε.Μ.Π.) για το έργο διερεύνηση δυνατοτήτων της Δυτικής Μάνης και β) εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Δημήτρη Γιαννημάρα  για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Στο σχέδιο της σύμβασης αναφέρεται ότι σκοπός της “είναι η συνεργασία των συμβαλλομένων μερών, με κοινό στόχο τη διερεύνηση κάθε πιθανής δυνατότητας ύδρευσης των κοινοτήτων που απαρτίζουν τον Δήμο Δυτικής Μάνης. Ο σκοπός αυτός δύναται να εκπληρωθεί αποκλειστικά και μόνον με την παρούσα σύμβαση, καθώς απαιτούνται ερευνητική διαδικασία, εξειδικευμένες γνώσεις, και σύμπραξη των ανωτέρω φορέων για την εμπέδωση συνεργασίας και την υλοποίηση δράσεων. Το αντικείμενο της παρούσας προγραμματικής σύμβασης θα εκτελεστεί από ομάδα φοιτητών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και θα υλοποιηθεί σε ένα στάδιο με παραδοτέο τεχνική έκθεση σε επίπεδο προκαταρκτικής μελέτης διερεύνησης εναλλακτικών λύσεων για την ύδρευση της περιοχής της Δυτικής Μάνης. Στην τεχνική έκθεση θα εμπεριέχονται επίσης ως

παραρτήματα οι σχετικές παρουσιάσεις των φοιτητών στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (European Geosciences Union), στα παρακάτω θέματα: 1. Στοχαστική προσομοίωση υδρολογικών χρονοσειρών της περιοχής της Δυτικής Μάνης. 2. Διερεύνηση των δυνατοτήτων αξιοποίησης παραδοσιακών τεχνικών ύδρευσης (στέρνες) στην περιοχή της Δυτικής

Μάνης. 3. Οικονομοτεχνικός προσδιορισμός της κλίμακας έργων υποδομής για την ύδρευση του Δήμου Δυτικής Μάνης. 4. Πολυκριτηριακή ανάλυση για την αξιολόγηση των τεχνικών λύσεων για την ύδρευση του Δήμου Δυτικής Μάνης”.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 8.680 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ και θα εκτελεστεί μέσα σε διάστημα 2 μηνών από την υπογραφή του συμφωνητικού.