Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 15:21

Συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας Παν. Χειλά με τον Νίκα

Συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας Παν. Χειλά με τον Νίκα

 

Θέματα στρατηγικής σημασίας για τον Δήμο Καλαμάτας, συζήτησε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Χειλάς.

Οπως ενημερώνει ο κ. Χειλάς, καταγράφηκαν οι προτεραιότητες και η οπτική της Περιφέρειας για τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής μας, και άνοιξε ο διάλογος για την καταγραφή και την επίλυση τεχνικών και ευρύτερων ζητημάτων.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, συζητήθηκαν ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός του Δήμου Καλαμάτας και η ανάγκη βελτίωσης του δικτύου όμβριων υδάτων, ο ουσιαστικός λόγος των πρόσφατων παρεμβάσεων στους ποταμούς Άρι και Πάμισο, η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) στην περιοχή της Αλαγονίας με μελέτη του ιδρύματος Γουλανδρή, το απαιτούμενο έργο της Περιφέρειας για την ασφαλτόστρωση του κεντρικού οδικού άξονα στην περιοχή της Βέργας και ο σχεδιασμός της παράκαμψης στο δρόμο του Ασπροχώματος. Ακόμα, τονίστηκε η ανάγκη για πολεοδόμηση των υπό ένταξη περιοχών στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και η ανάγκη άμεσης διάνοιξης των καθέτων οδών στο παραλιακό μέτωπο.

Επίσης, δόθηκε έμφαση στα έργα που απαιτούνται να γίνουν για τη στέγαση και την προστασία των εμπόρων στη Λαϊκή Αγορά της Καλαμάτας, καθώς και η ανάγκη για εκτεταμένη διεύρυνση του Ιστορικού Κέντρου. Συζητήθηκαν τα αναγκαία έργα ύδρευσης του δήμου, το επικείμενο έργο αφαλάτωσης στην περιοχή της Μάνης και η ανάγκη βελτίωσης της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού στη Δυτική Παραλία.

Ακόμα, συζήτηση έγινε για τη σημασία των έργων πολιτισμού και τονίστηκε η ανάγκη για τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Καλαμάτας και το ζήτημα του θαλάσσιου αθλητισμού, καθώς και η ανάγκη για μια όμορφη και σύγχρονη εικόνα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Διευκρινίσεις Νίκα για συναντήσεις με υποψηφίους

Με αφορμή επισκέψεις, στο γραφείο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές -ιδιαίτερα στις εκλογές για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση-, ο περιφερειάρχης δηλώνει τα εξής:

“Το γραφείο του περιφερειάρχη είναι ανοιχτό προς όλους, ιδιαίτερα προς τους υποψήφιους σε δήμους, και όπως επιτάσσει η ευγένεια και η ορθή αυτοδιοικητική συμπεριφορά τούς δέχεται και συζητεί μαζί τους, εκφράζοντας τη γνώμη του στα ζητήματα που τίθενται.

Ωστόσο ο περιφερειάρχης, όπως είναι ευνόητο, δεν έχει καμία εμπλοκή, ούτε παρεμβαίνει, πολλώ δε μάλλον δεν εκφράζει υποστήριξη προς οιονδήποτε συναντά.

Το όποιο αποτέλεσμα των εκλογών θα προκύψει από τις ψήφους του λαού που ασκεί το δικαίωμα του εκλέγειν με βάση τα δικά του κριτήρια".