Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 17:46

Εργολαβία για τις εισόδους της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Εργολαβία για τις εισόδους της Καλαμάτας

 

Ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου βελτίωσης του οδικού δικτύου στις εισόδους της Καλαμάτας -προϋπολογισμού 250.00 ευρώ- συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.

 

Οπως γνωστοποίησε ο δήμος, ειδικότερα, το έργο -η χρηματοδότηση του οποίου θα γίνει από πιστώσεις του ΤΕΟ (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας)- κατακυρώθηκε στο μειοδότη Ευστάθιο Τζικάκη, ο οποίος προσέφερε έκπτωση 12%.

Η εν λόγω εργολαβία προβλέπει αναβάθμιση των βασικών δρόμων εισόδου στην Καλαμάτα, δηλαδή τη Νέα Είσοδο, το τμήμα του δρόμου από το τέρμα της Ναυαρίνου ώς τη Λακωνικής, την οδό Λακωνικής, τον κόμβο Ζαφείρη και τον κόμβο στα Ακοβίτικα.

Αναλυτικά, διευκρινίζει ο δήμος στην ανακοίνωσή του, “προβλέπεται η βελτίωση του ασφαλτοτάπητα κατά τμήματα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας και στην οδό Κωστοπούλου που συνδέει τον κόμβο Καρέλια με τη Νέα Είσοδο (Ακοβίτικα), στην οδό Λακωνικής από την ταβέρνα ''Σοφράς'' μέχρι την οδό Αύρας, όπως και η αναβάθμιση του κόμβου Ζαφείρη και του τμήματος της οδού που συνδέει τα ξενοδοχεία ''Φιλοξένια'' και ''Φωτεινή''.

Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι φρεζάρισμα παλαιών ασφαλτοταπήτων όπου απαιτείται, διάστρωση συγκολλητικής και κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα, ενώ θα προηγηθεί ισοπεδωτική στρώση στα σημεία όπου κρίνεται απαραίτητο.

Στις περιοχές όπου ο ασφαλτοτάπητας παρουσιάζει τοπική φθορά έχει προβλεφθεί η τομή οδοστρώματος, η καθαίρεση φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και η κατασκευή νέου. Τέλος, όπου τα υπάρχοντα φρεάτια βανών ή ομβρίων βυθιστούν εξ αιτίας της κατασκευής του νέου ασφαλτοτάπητα, προβλέπεται η ανύψωσή τους στη νέα στάθμη της οδού”.

 


NEWSLETTER