Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 08:47

Διαρροή νερού στην οδό Αναπαύσεως στην Κυπαρισσία

Διαρροή νερού στην οδό Αναπαύσεως στην Κυπαρισσία

 

Τον εντοπισμό και την αποκατάσταση των προβλημάτων διαρροής νερού και τη συντήρηση του οδοστρώματος επί της οδού Αναπαύσεως στην Κυπαρισσία, ζητούν με επιστολή τους προς το δήμαρχο Τριφυλίας πολίτες της πόλης. 

Όπως τονίζουν, τα προβλήματα έχουν να κάνουν με καθιζήσεις και λακκούβες στο δρόμο λόγω των υδάτων που τρέχουν στην περιοχή, χωρίς η ΔΕΥΑΤ να έχει δώσει λύση αν και έχει επισημανθεί το πρόβλημα εδώ και 4 μήνες.

Αναλυτικά στην επιστολή που κοινοποιούν στο Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας και στον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, τονίζουν: «Η οδός Αναπαύσεως είναι κύρια δημοτική οδός σύμφωνα με το ΦΕΚ 48/22-2-2012. Εξυπηρετεί την Παλιά (Πάνω) Πόλη Κυπαρισσίας και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες όλη η κίνηση προς την Κυπαρισσία από την Ανω Πόλη διοχετεύεται σε αυτήν. Εξυπηρετεί το Δημοτικό Γυμναστήριο. Εξυπηρετεί τα χωριά Στασιό, Αρμενιούς, Σπηλιά κ.ά.

Προβλήματα: 1. Στο νότιο-δυτικό μέρος του νεκροταφείου του Αγ. Δημητρίου τους τελευταίους 4 μήνες λιμνάζουν νερά, τα οποία προέρχονται από το νεκροταφείο, πιθανότατα λόγω κάποιας διαρροής. Ύστερα από πολλές ενοχλήσεις κατοίκων της περιοχής, η ΔΕΥΑΤ προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Δεν πρόκειται για αποστράγγιση λόγω βροχοπτώσεων, όπως ισχυρίζεται η ΔΕΥΑΤ, καθώς δεν είχε παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που διαμένουν στην περιοχή είκοσι και πλέον έτη.

  1. Το οδόστρωμα στην περιοχή είναι σαθρό λόγω της συνεχούς υγρασίας και έχει υποστεί καθίζηση σε πολλά σημεία. Παράλληλα οι ημιτελείς και άκαρπες προσπάθειες της ΔΕΥΑΤ να επέμβει στα σημεία αυτά, έχουν καταστρέψει το οδόστρωμα.
  2. Σε όλο το μήκος της οδού, υπάρχουν τρύπες είτε από παλαιότερες επισκευές της υπηρεσίας ύδρευσης είτε λόγω φθοράς, καθιστώντας επικίνδυνη τη μετακίνηση πεζών και οχημάτων.
  3. Στο δυτικό κάτω άκρο του Δημοτικού Γυμναστηρίου της Κυπαρισσίας που βρίσκεται επί της οδού Αναπαύσεως, υπάρχει διαρροή 4 μηνών, η οποία έχει αναφερθεί επανειλημμένα από κατοίκους της περιοχής στους υπευθύνους της ΔΕΥΑ Τριφυλίας χωρίς καμία ανταπόκριση.
  4. Σε ορισμένα σημεία η βλάστηση από τα γειτονικά οικόπεδα εισέρχεται στην οδό, με αποτέλεσμα να μειώνεται το ήδη μικρό πλάτος της, δυσχεραίνοντας την κίνηση των οχημάτων ιδιαίτερα όταν διασταυρώνονται με άλλα.

Πρόταση: Να γίνει ενδελεχής έρευνα για τον εντοπισμό και την αποκατάσταση των προβλημάτων διαρροής και επισκευή - συντήρηση της οδού Αναπαύσεως.

Ο δήμος να επιβάλει στους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα όρια των οικοπέδων τους που έχουν πρόσοψη στην οδό Αναπαύσεως, είτε να το αναλάβει ο ίδιος».