Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 12:44

Υπνωτήρια Δήμου Καλαμάτας: Εγκαινιάστηκαν το Νοέμβριο του 2021 και ανοίγουν τώρα!

Υπνωτήρια Δήμου Καλαμάτας: Εγκαινιάστηκαν το Νοέμβριο  του 2021 και ανοίγουν τώρα!

 

Με απόφαση δημάρχου και μετά από έγγραφο του αρμοδίου αντιδημάρχου, ανοίγουν και λειτουργούν τα Υπνωτήρια του Δήμου Καλαμάτας, στο Δυτικό Κέντρο (πάνω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας) που εγκαινιάστηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2021.

Αυτό ενημέρωσε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του συμβούλου της μειοψηφίας Κ. Τσαπόγα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης.

“Oποτε χρειάζεται, τα Υπνωτήρια λειτουργούν”, απάντησε αρχικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε: “Ανοίγουν με απόφαση δημάρχου, μετά από έγγραφο του αρμοδίου αντιδημάρχου και έχουν φιλοξενήσει κόσμο αρκετές φορές. Είχαμε ένα ζήτημα, έγινε παραβίαση στις πόρτες, έκλεψαν τις τηλεοράσεις, αυτό είναι ασήμαντο. Αν χρειαστεί θα ανοίξουν”

Να υπενθυμίσουμε ότι τα Υπνωτήρια έχουν χαρακτηριστικά μεταβατικής - προσωρινής φιλοξενίας

έως και 16 άστεγων συμπολιτών μας. Πρόκειται για δύο χώρους, ο ένας δίπλα στον άλλον, με 16

κρεβάτια, ψυγείο, τουαλέτες, νιπτήρα, πλυντήριο, ντους και τηλεόραση.

Στα εγκαίνια ο δήμαρχος είχε ενημερώσει ότι η δομή θα ανοίγει κάθε βράδυ και θα κλείνει το πρωί και οι άνθρωποι που θα φιλοξενούνται, θα καλύπτουν και τις ανάγκες ατομικής υγιεινής.

Ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης είχε διευκρινίσει πως τα Υπνωτήρια θα προσφέρουν φιλοξενία για μικρό χρονικό διάστημα.

Γ.Σ.