Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 17:15

Καλαμάτα: Κινέζοι σε Βασιλόπουλο για εκπαιδευτική συνεργασία

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Κινέζοι σε Βασιλόπουλο για εκπαιδευτική συνεργασία

Κινέζοι αξιωματούχοι, ο πρόεδρος Liu Jiting και o διευθύνvn σύμβουλοw Shen Rong, της Beijing Yinggeli Educational Technology (YGL), επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Καλαμάτας την περασμένη Παρασκευή και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Τους Κινέζους αξιωματούχους συνόδευε ο Φώτης Μπουγάς, διευθυντής των “Εκπαιδευτηρίων Μπουγά”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, οι εκπρόσωποι της YGL που ιδρύθηκε το 2013 στο Πεκίνο με σκοπό τη διευκόλυνση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών συνεργασιών, καθώς και ανταλλαγών μεταξύ Κινεζικών Πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, συζήτησαν με τον δήμαρχο και ενημερώθηκαν για τις προοπτικές της πόλης. Πρότειναν μάλιστα την επιθυμία τους η Καλαμάτα να αδελφοποιηθεί και με την πόλη Fujian ως συνέχεια της αδελφοποίησής της με την πόλη Xi’ An. H Fujian είναι μια ιστορική πόλη της Κίνας, ιδιαίτερα προηγμένη σε τεχνολογικό επίπεδο, με 10 εκατομμύρια κατοίκους και με πολύ σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Να σημειωθεί ότι κατά τη συνάντηση ιδιαίτερα αναφορά υπήρξε στη συμμετοχή της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030, γεγονός για το οποίο γνώριζαν οι Κινέζοι αξιωματούχοι.


NEWSLETTER