Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 09:04

“Τρέχει” να προλάβει το Πάσχα η δημοτική αρχή - Επιτάχυνση εργασιών για ανάπλαση της Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον
“Τρέχει” να προλάβει το Πάσχα η δημοτική αρχή - Επιτάχυνση εργασιών για ανάπλαση της Ναυαρίνου

 

“Τρέχει” η δημοτική αρχή Καλαμάτας για να είναι έτοιμο μέχρι το Πάσχα το έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας.

Επεσαν τα τσιμέντα στο πρώτο κομμάτι του έργου από τα ανατολικά, από την Ακρίτα έως τη Βύρωνος και άρχισε το στρώσιμο με πλάκες. Ομως, στα δυτικά, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο αγωγός των ομβρίων, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η παρέμβαση στη Μαιζώνος, στο τμήμα μέχρι τη Σανταρόζα.

Η εκτίμηση είναι ότι θα πρέπει να βελτιωθούν οι ρυθμοί υλοποίησης του έργου, για να επιτευχθεί ο στόχος και τα καταστήματα στη Ναυαρίνου να δουλέψουν χωρίς προβλήματα κι εμπόδια την περίοδο του Πάσχα, που η Καλαμάτα και η παραλιακή της ζώνη θα κατακλυστούν από επισκέπτες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, υλοποιείται με την 4η κατά σειρά παράταση, 120 ημερών (4 μηνών) έως τις 27 Μαρτίου, ενώ είχε συμβατική προθεσμία 180 ημερών (6 μηνών) μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2021!

* Ενα ακόμα προβληματικό μέτωπο έργου για τον δήμο, υπάρχει στο κέντρο της Καλαμάτας, με την ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη. Η στρώση των κυβόλιθων στο οδόστρωμα μεταξύ Σφακτηρίας και Αναγνωσταρά, ολοκληρώθηκε, όμως, αυτή με τις πλάκες στο βόρειο πεζοδρόμιο έχει κενά, καθώς, όπως ακούγεται, δεν έφθασαν οι πλάκες.

Να επισημάνουμε ότι οι επαγγελματίες της Κολοκοτρώνη είναι αγανακτισμένοι, καθώς για πολλούς μήνες ο δρόμος είναι εργοτάξιο και κλειστός, ενώ το νότιο πεζοδρόμιο παραμένει με το τσιμέντο, δημιουργώντας προβλήματα στην κίνηση των πεζών.

Αν δεν αλλάξουν οι ρυθμοί υλοποίησης του έργου, η Κολοκοτρώνη, από την Αριστομένους έως την Αναγνωσταρά, δεν θα παραδοθεί ούτε το Πάσχα.

Γ.Σ.


NEWSLETTER