Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 08:11

Στο στόχαστρο κριτικής ο δήμαρχος Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Στο στόχαστρο κριτικής ο δήμαρχος Τριφυλίας

Κριτική σε υψηλούς τόνους ασκήθηκε προσωπικά στο δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια αλλά και στη δημοτική του ομάδα κατά τον απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας τους στο δήμο. Η κριτική προήλθε τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από μερίδα συμβούλων της συμπολίτευσης, που κάλεσαν το δήμαρχο να αλλάξει τρόπο διοίκησης και ουσιαστικά έκαναν λόγο για αποτυχία της σημερινής δημοτικής αρχής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιαςεπισήμανε τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει ως νεοσύστατος ο δήμος στο ξεκίνημά του και με το βάρος που κουβαλούσαν οι καποδιστριακοί δήμοι και τόνισε ότι έχουν κάνει ό,τι μπορούσαν μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικά περιβάλλον. Ανέφερε επίσης πως δεν είναι ικανοποιημένοι με τα όσα έχουν γίνει, αλλά υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να μηδενίζονται όλα. Με φωνή απόγνωσης μίλησαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, πολλοί από τους οποίους σημείωσαν ότι τα χωριά τους είναι πλήρως εγκαταλελειμμένα.

Η συνεδρίαση πάντως ξεκίνησε με αρκετές ενστάσεις επί του διαδικαστικού, με την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης να τονίζει ότι ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων δεν προβλέπει απολογισμό σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου αλλά ανοιχτό με την συμμετοχή των πολιτών. Τέθηκε επιπλέον θέμα να μιλήσουν πρώτα οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και μετά ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι και όταν δεν τηρήθηκε αυτό μετά την πρώτη τοποθέτηση του δημάρχου, αποχώρησε από την μείζονα αντιπολίτευση ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Πετρόπουλος σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της "Ελευθερίας"Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/29088-apogevmatino-mathima-kryftoyli


NEWSLETTER