Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 10:37

Στην Καλλιρρόη τα απορρίμματα του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Στην Καλλιρρόη τα απορρίμματα του Δήμου Τριφυλίας

 

Στην Καλλιρρόη κατευθύνονται πλέον τα απορρίμματα του Δήμου Τριφυλίας  και στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε σχετική συζήτηση μετά από ερώτημα του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σαράντου Κουκούμη.

Ο κ. Κουκούμης ρώτησε το δήμαρχο ποιες δεσμεύσεις έχει ο δήμος, ποιο θα είναι το επιπλέον κόστος για τους δημότες και τι θα γίνει με τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης.

Απαντώντας ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης τόνισε πως «ξεκίνησε η μεταφορά, είναι σε δοκιμαστικό στάδιο, για δύο μήνες θα είναι χωρίς να πληρώσει ο δήμος, ήταν για ένα μήνα, ζητήσαμε για δύο. Το κοστολόγιο θα βγει στη συνέχεια και θα έρθει κατάσταση». Τόνισε πως η μεταφορά γίνεται απευθείας με τα απορριμματοφόρα, καθώς η Καλλιρρόη είναι κοντά. «Είναι καλύτερα και οικονομικότερα να πηγαίνουν εκεί» παρατήρησε (εννοώντας σε σχέση με το Αλιμάκι).

Για τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων είπε πως ίσως να μη χρειαστεί προς το παρόν και πως για να γίνει χρειάζονται συγκεκριμένες προδιαγραφές και προσωπικό, το οποίο ο δήμος στερείται. Πρόσθεσε όμως στη συνέχεια πως αν χρειαστεί και αξίζει τον κόπο θα είναι μεταξύ Φιλιατρών - Γαργαλιάνων. Επισήμανε επίσης πως τα απορριμματοφόρα είναι μεγάλα, ενώ σχεδιάζουν το μεγάλο να μαζεύει όλη την εθνική οδό και τα υπόλοιπα να μπαίνουν στις πόλεις.

Πάντως ο κ. Κουκούμης τόνισε πως το θέμα του κόστους είναι ζήτημα επί του παρόντος, καθώς ενόψει προϋπολογισμού θα πρέπει να αποφασίσουν για τα δημοτικά τέλη.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER