Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 11:11

Βοήθεια από την Αστυνομία για κυκλοφοριακό ζητεί ο Νίκας

Βοήθεια από την Αστυνομία  για κυκλοφοριακό ζητεί ο Νίκας

Τη βοήθεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας ζητεί ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, για να λειτουργήσει η πόλη αντιμετωπίζοντας τα σοβαρά ζητήματα του κυκλοφοριακού και του παρεμπορίου.

Με επιστολή του προς τον αστυνομικό διευθυντή Βασίλη Γεωργακόπουλο, ο κ. Νίκας ζητεί: Αστυνόμευση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας κάθε Τετάρτη - Σάββατο, και στη λαϊκή της Αγίας Τριάδας κάθε Πέμπτη. Αποτροπή της παράνομης στάθμευσης μπροστά στις ράμπες ΑΜΕΑ. Αστυνόμευση για διπλοπαρκάρισμα και παράνομη στάθμευση. Προστασία των πεζοδρόμων και των πεζοδρομίων. Καταπολέμηση του παρεμπορίου.
Ο δήμαρχος ζητεί μάλιστα από τον αστυνομικό διευθυντή να ορίσει έναν αστυνομικό υπάλληλο ως σύνδεσμο μεταξύ της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του δήμου για θέματα κυκλοφορίας.
«Ολα αυτά πρέπει να τα αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία, γιατί η πόλη δεν μπορεί να λειτουργήσει», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Νίκας.
Τέλος, απηύθυνε έκκληση σε δημότες και επισκέπτες να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να προσέχουν την καθαριότητα και την εικόνα της πόλης.