Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 09:55

Καλαμάτα: Γιατί αναβλήθηκε τελικά ο “Λουλουδένιος Περίπατος”;

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Γιατί αναβλήθηκε τελικά ο “Λουλουδένιος Περίπατος”;

Ο καιρικές συνθήκες, η δυνατή βροχή που έπεσε το απόγευμα της Κυριακής, ήταν ο λόγος της αναβολής του λουλουδένιου περιπάτου, στο πλαίσιο της 10ης Ανθοκομικής Εκθεσης του Δήμου Καλαμάτας και κανένας άλλος, δήλωσε στην “Ε” ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο δήμαρχος αρνήθηκε ότι έπαιξε ρόλο στην απόφαση της αναβολής το ζήτημα της έγκρισης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, της εκκρεμότητας για το ποια αρχή πρέπει να δίνει μια τέτοια έγκριση σε προγραμματισμένη εκδήλωση, που αποκλείει την κυκλοφορία και τη συγκοινωνία σε κεντρικούς δρόμους μιας πόλης.

Ωστόσο, ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι υπάρχει ζήτημα με τη συγκεκριμένη έγκριση εδώ κι έναν χρόνο τουλάχιστον και παρατήρησε πως θα δοθεί λύση.

Αναλυτικά, ο κ. Βασιλόπουλος μας ανέφερε ότι ήταν δική του πρωτοβουλία και απόφαση η αναβολή του λουλουδένιου περιπάτου (παρέλασης) από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, καθώς όπως είπε, “μπορεί να έκοψε η βροχή μετά την καταρρακτώδη βροχή, αλλά που θα καθόταν ο κόσμος και που θα περνούσαν τα παιδιά; Μέσα στα νερά και τη λάσπη;”.

Για το ζήτημα της έγκρισης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας και της συγκοινωνίας, που διέρρευσε στην πόλη ως λόγος αναβολής της εκδήλωσης, μετά και από προηγούμενες αντιδράσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι “η Αστυνομία λέει ότι η άδεια πρέπει να βγαίνει από την Πάτρα, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση” και πρόσθεσε: “Υπάρχει εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον. Γίνεται μια συζήτηση, θα το λύσουμε”.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Θανάσης Πατικόπουλος μας ξεκαθάρισε ότι το ΚΤΕΛ συμφωνεί με όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη και τις στηρίζει (αυτό ισχύει και με τον λουλουδένιο περίπατο), αλλά επεσήμανε πως όταν αποκλείεται η συγκοινωνία σε ένα σημαντικό δρόμο (Αριστομένους, Ναυαρίνου) θα πρέπει στην απόφαση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να ορίζεται η εναλλακτική νόμιμη διαδρομή για τα λεωφορεία του Αστικού, καθώς υπάρχει κόσμος που περιμένει να εξυπηρετηθεί.

Σύμφωνα με τη θέση που υποστηρίζει και το ΚΤΕΛ, για προγραμματισμένες εκδηλώσεις που αποκλείουν την κυκλοφορία - συγκοινωνία σε σημαντικούς δρόμους μιας πόλης, απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που επικυρώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Κάτι που δεν έγινε με τον λουλουδένιο περίπατο. Με την άποψη αυτή η Αστυνομία εγκρίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μόνο σε έκτακτες, κατεπείγουσες περιπτώσεις.

Γ.Σ.


NEWSLETTER