Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 09:22

Μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων

Γράφτηκε από τον
Μείωση των τελών  κοινόχρηστων χώρων

Μειώσεις στα τέλη κοινόχρηστων χώρων -στην παραλιακή ζώνη έως και 20% ενώ στην υπόλοιπη πόλη κατά ένα 5% ακόμη- ανακοινώθηκαν χθες από το Δήμο Καλαμάτας.

Το πιο σημαντικό πάντως για το δήμο είναι να πληρωθούν οι οφειλές επαγγελματιών που για το 2013 φτάνουν τα 80.000 ευρώ και κληροδοτήθηκαν από το κρατικό Λιμενικό Ταμείο - ενώ για τα προηγούμενα χρόνια υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές στη ΔΟΥ, που φτάνουν συνολικά τα 180.000 ευρώ.
Σχετικές ανακοινώσεις έκαναν χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Μανδηλάρης και ο αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών Παύλος Μπουζιάνης.
Ο κ. Μανδηλάρης ανακοίνωσε μείωση 20% στα καταστήματα α’ ζώνης (από Φαρών έως "Πανελλήνιο" και στη μαρίνα), ορίζοντας 25 ευρώ το τ.μ. από 31 ευρώ που ήταν, ενώ η β’ ζώνη (μετά το "Πανελλήνιο" και έως τέρμα Ναυαρίνου) παραμένει ως έχει, 21 ευρώ το τ.μ. Επίσης, στο βόρειο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου που μέχρι πρότινος ανήκε στο δήμο (και όχι στο Λιμενικό Ταμείο) και η τιμή ήταν ενιαία (31,5 ευρώ το τ.μ.) σε όλο το μήκος του, τώρα θα ισχύει η τιμή της κάθε ζώνης (α' 25 ευρώ και β' 21).
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου παρατήρησε ότι η μείωση γίνεται «για να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν». Σημείωσε όμως ότι «υπάρχουν παλιές οφειλές και πρέπει να ρυθμιστούν». Εθεσε δε προθεσμία μέχρι τις 18 Οκτωβρίου προκειμένου «να έρθουν οι επαγγελματίες να συζητήσουμε και να βρούμε λύση. Γιατί αυτά τα χρήματα αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων του Λιμενικού Ταμείου».
Ο αντιδήμαρχος κ. Μπουζιάνης ανακοίνωσε μείωση 5% στα τέλη κοινόχρηστων χώρων σ’ όλη την πόλη, ενώ υπενθύμισε πως και στην αρχή του 2013 είχαν μειωθεί 10%. Ενημέρωσε ότι καταργείται το τέλος κοινοχρήστων για τα χωριά, το οποίο είχε επιβάλλει η δημοτική αρχή, «για να μπορούν να επιβιώσουν μετά την ασφαλιστική τους ένταξη στον ΟΑΕΕ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πληροφόρησε επίσης ότι «καταργείται το τέλος καθαριότητας 1,76 ευρώ το τ.μ. στους μη στεγασμένους χώρους της παραλιακής, αλλά θα παραμείνουν τα τέλη καθαριότητας σε μη στεγασμένους χώρους για τραπεζοκαθίσματα σε ιδιωτικό χώρο».

 


NEWSLETTER