Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 17:40

Μεσσηνία: Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ για μεταφορά σκουπιδιών στην Καλλιρρόη

Μεσσηνία: Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ για μεταφορά σκουπιδιών στην Καλλιρρόη

Την απόφαση του Δήμου Καλαμάτας για τη μεταφορά σκουπιδιών από ιδιώτη στη μονάδα επεξεργασίας στην Καλλιρρόη και “οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια επιχειρηθεί από άλλο δήμο για την ιδιωτικοποίηση οποιασδήποτε μορφής της υπηρεσίας καθαριότητας”, καταγγέλλει το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας.

Οπως επισημαίνεται με την απόφασή του ο Δήμος Καλαμάτας αναθέτει τη μεταφορά σκουπιδιών σε ιδιώτη, “με την παραχώρηση των μέσων και εξοπλισμών του δήμου με βασικό επιχείρημα την έλλειψη προσωπικού”.
Το Δ.Σ. του σωματείου υπενθυμίζει πως “είναι αρμοδιότητα των δήμων η αποκομιδή και διαχείριση των αποβλήτων”. Παρατηρεί ότι ενώ από την αναστολή των προσλήψεων    μόνιμου και ΙΔΑΧ προσωπικού εξαιρούνται οι υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως είναι η Υπηρεσία Καθαριότητας και παρόλο που ήταν γνωστή εδώ και καιρό η έναρξη λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης στην Καλλιρρόη, “κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποφάσισε να ζητήσει μόνιμο προσωπικό”.
Σημειώνει ότι “οι υπηρεσίες καθαριότητας δεν μπορούν να είναι πεδία επιχειρηματικής δράσης, γιατί αυτό θα έχει συνέπειες στην τσέπη των δημοτών, όσο για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στους δήμους. Τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας θα τον υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο και μέσο σε κάθε δήμο”.
Τέλος, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας αναφέρει ότι “ο Δήμος Καλαμάτας θα πρέπει να προβεί στην πιο ορθολογική κατανομή και αξιοποίηση του προσωπικού και να κάνει δεκτό κάθε αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας για άμεση πρόσληψη προσωπικού’.