Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 08:10

Δήμος Καλαμάτας: 56 συμβασιούχοι για πυροπροστασία

Γράφτηκε από τον

 

Πενήντα έξι άτομα, εργάτες πυροπροστασίας και χειριστές - οδηγούς για την φετινή αντιπυρική περίοδο, πρόκειται να προσλάβει ο Δήμος Καλαμάτας, για 3 με 3,5 μήνες, όπως αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την εισήγηση, οι προσλήψεις αφορούν 35 εργάτες πυροπροστασίας από 17 Ιουλίου έως 16 Οκτωβρίου (χρονικό διάστημα 3 μηνών), 13 εργάτες πυροπροστασίας από 17 Ιουλίου έως 31 Οκτωβρίου (χρονικό διάστημα 3μηνών με δυνατότητα παράτασης μισού μήνα, συνολικό χρονικό διάστημα 3,5 μηνών) και 8 χειριστές - οδηγούς από 17 Ιουλίου έως 16 Οκτωβρίου (διάστημα 3 μηνών).

Οι εργάτες πυροπροστασίας θα κατανεμηθούν σε όλες τις κοινότητες του δήμου και στην Κοινότητα Καλαμάτας, όπου προτείνεται η τοποθέτηση περισσοτέρων, έτσι ώστε να καλυφθούν οι

ευπαθείς περιοχές, μέσα στην αντιπυρική περίοδο. Οι χειριστές θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη του έργου της πολιτικής προστασίας (διάνοιξη και ομαλοποίηση του οδοστρώματος, όπου απαιτείται, διευκόλυνση της διέλευσης των πυροσβεστικών και υδροφόρων οχημάτων και της πλήρωσης των υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας, καθαρισμό βλάστησης κλπ.) και για τη συνδρομή στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

“Η επιλογή τους είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των προέδρων κοινοτήτων, θα πάρουμε αυτούς που παίρνουμε κάθε χρόνο”, είπε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης ρώτησε αν θα υπάρξει ανακοίνωση για να υποβάλει κάποιος ενδιαφερόμενος υποψηφιότητα και γιατί να τους επιλέγουν οι πρόεδροι, ενώ αναρωτήθηκε “είναι τόσο δύσκολο να γίνει μια ανακοίνωση;”.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επιβεβαίωσε ότι στα χωριά τους επιλέγουν οι πρόεδροι, γιατί αυτοί ξέρουν και για την Καλαμάτα ανέφερε πως υπάρχει δυσκολία, γιατί με το 3μηνο χάνουν τη δυνατότητα για 8μηνο και πρόσθεσε ότι “θα τους βρει η υπηρεσία, θα είναι άτομα που έχουν δουλέψει”.

Γ.Σ.