Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 18:58

Καλαμάτα: Εγκαταλείφθηκε το ΚΔΗΦ ΑμΕΑ, προχωράει το ΚΗΦΗ

Καλαμάτα: Εγκαταλείφθηκε το ΚΔΗΦ ΑμΕΑ, προχωράει το ΚΗΦΗ

 

Η δημιουργία του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες έχει εγκαταλειφθεί, λόγω μελετητικών και προβλημάτων στο κτήριο και θα διεκδικηθεί από τον Δήμο Καλαμάτας στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Η δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) προχωράει με πολύ καλούς ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί στον χρόνο που προβλέπεται.

Την εικόνα αυτή παρουσίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Ειδικότερα, για το ΚΔΗΦ ΑμΕΑ που είχε προγραμματιστεί να κατασκευαστεί στην πρώην Ιερατική  Σχολή, στην οδό Αγίου Γεωργίου, ο δήμαρχος είπε ότι “το κτήριο έχει τεράστια προβλήματα που δεν τα είχαν υπολογίσει. Αλλαξε και η νομοθεσία και οι δήμοι δεν μπορούσαν να κάνουν τέτοιες δράσεις, τέτοιες δομές. Στατικά έγιναν νέες μελέτες”. Παρατήρησε πως “τώρα δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση. Θα πάει γέφυρα στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο και θα διεκδικήσουμε και 3 χρόνια μισθοδοσίες για να λειτουργεί”.

Για το ΚΗΦΗ που φτιάχνεται στο παλιό Δημαρχείο, στην οδό Θουκυδίδου, ανέφερε ότι “οι εργασίες συνεχίζονται, δεν υπάρχει διακοπή. Είναι ένας ανακεφαλαιωτικός πίνακας που πρέπει να γίνει” και πρόσθεσε: “Εξετάζουμε κάποια προβλήματα στην σκεπή που αφορούν τον πάνω όροφο. Οι εργασίες πηγαίνουν εξαιρετικά, με ταχύτατους ρυθμούς. Εχει διαμορφωθεί, γίνεται εξαιρετική δουλειά μέσα. Ξεπεράσαμε μελετητικές δυσκολίες. Θα τελειώσει κανονικά στον χρόνο του, όπως προβλέπεται”.

Γ.Σ.