Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 11:36

Καλαμάτα: Απόφαση για απόδοση τιμής στον Πέτρο Κατσιλιέρη

Την τιμητική διάθεση τάφου και τοποθέτηση οστών στο οστεοφυλάκιο διακριθέντων πολιτών στο κοιμητήριο Καλαμάτας για τον αείμνηστο βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρο Κατσιλιέρη, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Ειδικότερα, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Σαράντου Μαρινάκη, αποφάσισε τη δωρεάν παραχώρηση του τάφου, στον οποίο είναι ενταφιασμένος για μία 10ετία, το ανώτερο και την τοποθέτηση των οστών του αειμνήστου Πέτρου Κατσιλιέρη, βουλευτή Μεσσηνίας, δημοτικού συμβούλου, αντιδημάρχου και προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου στο “Οστεοφυλάκιο Διακριθέντων Πολιτών” του κεντρικού κοιμητηρίου Καλαμάτας, εις το διηνεκές , ως εκδήλωση τιμής υπέρ του, “επειδή με τη δράση του προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στον δήμο, την κοινωνία, το κράτος και το έθνος γενικότερα”.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης επανέφερε την πρόταση να δοθεί το όνομα του Πέτρου Κατσιλιέρη σε δρόμο ή πλατεία της Καλαμάτας και να τιμηθεί η μνήμη του και στη γενέτειρά του, τη Μικρομάνη, με την ανέγερση προτομής.

Ο Σαρ. Μαρινάκης απάντησε ότι ισχύει το ψήφισμα που έχει εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τον αείμνηστο βουλευτή, που περιλαμβάνει και αυτό που πρότεινε ο Β. Τζαμουράνης.

Γ.Σ.