Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 08:12

Βασιλόπουλος: “Πιέζουμε για τη γραμμή Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη ”

Βασιλόπουλος: “Πιέζουμε για τη γραμμή Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη ”

 

“Πιέζουμε για να βρεθεί λύση για να συνεχιστεί η αεροπορική σύνδεση Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη”, δήλωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, απαντώντας σε ερώτηση και την άσκηση κριτικής από τον επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλη Τζαμουράνη.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι έχουν επικοινωνήσει με αρμόδιες αρχές κι έχουν πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για τη συνέχιση της γραμμής, εκφράζοντας την απορία του που για δεύτερη φορά κρίθηκε άγονος ο διαγωνισμός, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την επιδοτούμενη γραμμή σύνδεσης της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με τη συμπρωτεύουσα της χώρας. Επέμεινε ότι πιέζουν και συνεχίζουν να πιέζουν για να βρεθεί λύση και ανέφερε πως θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός.

Να επισημάνουμε ότι σήμερα εκτελείται το τελευταίο προγραμματισμένο δρομολόγιο στη γραμμή Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη και πως από αύριο 1η Σεπτεμβρίου και για όλο το μήνα δεν προβλέπονται δρομολόγια, ενώ είναι αβέβαιο το τι θα γίνει με τη συνέχιση της σύνδεσης.

Στην ερώτηση - παρέμβασή του ο Β. Τζαμουράνης παρατήρησε ότι “όλη η πόλη έπρεπε να είναι στα κάγκελα” με τον κίνδυνο κατάργησης της γραμμής και ρώτησε τον δήμαρχο τι έχουν κάνει για να μην καταργηθεί η σύνδεση που εξυπηρετεί και τη νότια Πελοπόννησο.

Γ.Σ.