Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 09:39

Μεσσηνία: Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κατά του εργατικού νομοσχεδίου

Μεσσηνία: Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κατά του εργατικού νομοσχεδίου

 

“Κάτω το νομοσχέδιο έκτρωμα - Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα”, σημειώνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στους δήμους της Μεσσηνίας και καλούν τον κόσμο στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων, στην Καλαμάτα στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ αναφέρουν: “Απεργία απέναντι στο νέο αντεργατικό όλεθρο, που απογειώνει την ευελιξία για να μειώσει ακόμα περισσότερο το «εργατικό κόστος», να αυξήσει τα κέρδη της εργοδοσίας. Που εισάγει νέες μορφές ελαστικής απασχόλησης, μηδενικές ώρες,  συμβάσεις κατά παραγγελία. Ενώ ποινικοποιεί ακόμα παραπέρα το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να απεργούν, διώκοντας και φυλακίζοντας, ακόμα και με τη λογική του αυτόφωρου, εργαζόμενους που απεργούν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Απεργία, γιατί εν έτει 2023 δεν είναι «παρωχημένο» το 8ωρο και «προοδευτικό» η δουλειά μέχρι και 13 ώρες τη μέρα”.

Ακόμα παρατηρούν πως “τα ψέματα περί επαναφοράς των 3τιών που έλεγε η κυβέρνηση δεν άντεξαν ούτε λίγες ώρες. Η κυβέρνηση με νόμο καταργεί τις τριετίες για πάντα!!!! Σε τροπολογία που κατέθεσε σήμερα (20/9/2023), γίνεται ρητή αναφορά ότι οι τριετίες δεν θα ισχύουν και η προϋπηρεσία δεν θα προσμετράται όσο διαρκούν συνθήκες που δεν ευνοούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και την οικονομία με απόφαση της εκάστοτε κυβέρνησης”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος,  Μεσσήνης Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, Οιχαλίας Κώστας Ρεϊτζόπουλος, Δυτικής Μάνης Άρης Κομπότης, Πύλου - Νέστορος Θάνος Ραδιώτης και Τριφυλίας Κατερίνα Τσιγκάνου.