Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 22:45

Συναντήσεις Τζαμουράνη με αρχαιολόγους και ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις Τζαμουράνη με αρχαιολόγους και ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ

Συναντήσεις με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση, την υπεύθυνη του ανασκαφικού έργου στην αρχαία Θουρία δρ. Ξένη Αραπογιάννη, αλλά και τον επικεφαλής των ανασκαφών στην αρχαία Μεσσήνη, καθηγητή Πέτρο Θέμελη, είχε αυτές τις μέρες ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης.

Συνοδευόμενος από κλιμάκιο του συνδυασμού “Καλαμάτα_Μετά”, ο κ. Τζαμουράνης συζήτησε διεξοδικά με την κ. Μηλίτση τα θέματα που αφορούν τη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και το Δήμο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν:

“Στους αργούς ρυθμούς της αρχαιολογικής έρευνας στην πλατεία Υπαπαντής.

Στην εξεύρεση τρόπων ανάδειξης και προστασίας του αρχαιολογικού χώρου στα Ακοβίτικα, δίπλα στον ποταμό Άρι.

Στις απαιτούμενες εργασίες προστασίας - ανάδειξης αλλά και περιμετρικού φωτισμού του μεσαιωνικού Κάστρου της Καλαμάτας.

Και φυσικά, στην ανάγκη εξασφάλισης καλύτερης πρόσβασης στον σημαντικό μνημειακό χώρο της αρχαίας Θουρίας και των Ελληνικών, ώστε να αυξηθεί και η επισκεψιμότητά του”. Από την δρ. Αραπογιάννη, ο Β. Τζαμουράνης και το κλιμάκιο του συνδυασμού ενημερώθηκαν λεπτομερώς για την πρόοδο του εξαιρετικού ανασκαφικού έργου στην αρχαία Θουρία – το οποίο χρηματοδοτείται και από τον Δήμο Καλαμάτας.

Σε επίσκεψή τους στην αρχαία Μεσσήνη οι υποψήφιοι του συνδυασμού ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν σε βάθος από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη, “για αυτόν τον μεγάλο και σημαντικό αρχαιολογικό χώρο – ο οποίος μπορεί να μην ανήκει στον Δήμο Καλαμάτας, αλλά η υποστήριξη και η προβολή του ευνοούν την προσέλκυση επισκεπτών και την αύξηση των εισοδημάτων, όχι μόνο στον γειτονικό Δήμο Μεσσήνης, μα σε όλη την ευρύτερη περιοχή”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που καταλήγει: “Με τις επισκέψεις αυτές ο Βασίλης Τζαμουράνης και ο συνδυασμός “Καλαμάτα_Μετά”,υπογραμμίζουν το ενδιαφέρον τους για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, για τους οποίους θα μεριμνήσουν έμπρακτα, ώστε να αξιοποιηθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρουν στην περιοχή μας. Τόσο σε επίπεδο πολιτισμού όσο και σε επίπεδο αύξησης του τουρισμού”.

«ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ Ο ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ»

Μία ακόμη σημαντική επαφή της “Καλαμάτα_Μετά”, έγινε κατά την επίσκεψη κλιμακίου στα γραφεία του ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ. Εκεί ο Βασίλης Τζαμουράνης και οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών της Νότιας Πελοποννήσου, εκφράζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για το συνεταιρίζεσθαι.
Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης: “όνισαν μεταξύ άλλων ότι η συνεργατική κουλτούρα δημιουργεί οικονομίες κλίμακας – και με τον τρόπο αυτό υποστηρίζει τη μικρή επιχειρηματικότητα, στις σημερινές συνθήκες αυξημένου ανταγωνισμού”.

«Ο ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ», δήλωσαν, “αποτελεί λαμπρό παράδειγμα συνεταιριστικής οργάνωσης. Και αυτή η αντίληψη, όπως και η τεχνογνωσία του, θα μπορούν και πρέπει να διαδοθούν περαιτέρω – προς όφελος περισσότερων τομέων του μικρού εμπορίου, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας”.


NEWSLETTER