Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 18:29

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Με προτροπές η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Με προτροπές η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση

 

“Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα σταθεί και με το παραπάνω στο ύψος των περιστάσεων”, εκτίμησε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Τρίτης, στο πρώτο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ο Βασίλης Τζαμουράνης ηττημένος των εκλογών, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νέο Δ.Σ., διαβεβαίωσε ότι “θα συνεχίσουμε με δημιουργική αντιπολίτευση και προτάσεις, όχι με φωνές, αλαλαγμούς και διαμαρτυρίες”.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο απερχόμενο Δ.Σ. Βασίλης Κοσμόπουλος κάλεσε τον δήμαρχο να εκμεταλλευτεί τη νέα αντιπολίτευση, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει στην ίδια λογική με την υπάρχουσα, που κατέθετε προτάσεις και αντιπαρατέθηκε με επιχειρήματα.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος  ευχαρίστησε τους δημότες “για την ισχυρή εντολή που μας δόθηκε” και μίλησε για “ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προσδοκίες”. Παρατήρησε πως “η δουλειά συνεχίζεται. Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα σταθεί και με το παραπάνω στο ύψος των περιστάσεων”. Και μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι “έχουμε τη γνώση και την εμπειρία, έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας και πολλά προβλήματα για να αντιμετωπίσουμε”.

Ο επικεφαλής της απερχόμενης μείζονος μειοψηφίας Β. Κοσμόπουλος συνεχάρη και ευχήθηκε καλή και ευδόκιμη θητεία στον δήμαρχο και στο σύνολο των συμβούλων που εξελέγησαν. Απευθυνόμενος στον δήμαρχο, επεσήμανε πως “οι μεγάλες αποφάσεις απαιτούν διάλογο και συναίνεση” και αφού παρατήρησε πως “η υπάρχουσα αντιπολίτευση κατέθετε προτάσεις και αντιπαρατέθηκε με επιχειρήματα” κι εξέφρασε την πίστη ότι στην “ίδια λογική θα κινηθεί και η νέα αντιπολίτευση”, καλώντας τον δήμαρχο “να την εκμεταλλευθείτε”.

Σημείωσε, επίσης, ότι “η βιωσιμότητα των πόλεων απαιτεί τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων του Συμβουλίου”, ενημερώνοντας πως η χώρα μας είναι 6η από το τέλος στη βιωσιμότητα των πόλεων, με βάση τα στοιχεία της Eurostat.

Ο επικεφαλής της νέας μείζονος μειοψηφίας Β. Τζαμουράνης συνεχάρη τον δήμαρχο και την παράταξή του και όλους τους συμβούλους που εξελέγησαν. Και σημείωσε πως “έχουμε δώσει δείγματα γραφής σε αυτή τη θητεία. Θα συνεχίσουμε με δημιουργική αντιπολίτευση και προτάσεις, όχι με φωνές, αλαλαγμούς και διαμαρτυρίες.

Γ.Σ.