Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 19:38

7η παράταση για ολοκλήρωση ανάπλασης Ναυαρίνου

 

Μια ακόμα παράταση, την 7η κατά σειρά(!), κατά 83 ημέρες, έως τις 30 Νοεμβρίου, 2 χρόνια και 45 μέρες μετά τη συμβατική προθεσμία(!), για την ολοκλήρωση της ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων, το ποσοστό υλοποίησης του έργου  είναι στο 97% και υπολείπεται η τοποθέτηση του αστικού εξοπλισμού και η δεντροφύτευση.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος παρατήρησε ότι “διαβάζοντας τα προεκλογικά φυλλάδια, νόμιζα ότι το έργο είχε τελειώσει” και θύμισε πως η ημερομηνία λήξης ήταν 16 Οκτωβρίου 2021(!).

Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης υπενθύμισε ότι η προηγούμενη παράταση δόθηκε, γιατί δεν είχαν τοποθετηθεί το πίλαρ και τα φωτιστικά. Και η απάντηση που πήρε, ήταν πως τοποθετήθηκαν.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, υλοποιείται με έκπτωση 51,21% με ανάδοχο την εταιρεία Pps Square Τεχνική και είχε συμβατική προθεσμία 180 ημερών (6 μηνών) μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2021(!).