Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 20:47

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: “Λαϊκή Συσπείρωση” για το ψήφισμα υπέρ του Ισραήλ

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: “Λαϊκή Συσπείρωση” για το ψήφισμα υπέρ του Ισραήλ

 

Τη δημοτική αρχή Καλαμάτας επικρίνει η “Λαϊκή Συσπείρωση”, η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ, “για το απαράδεκτο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που αθωώνει το Ισραήλ”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Σε ανακοίνωσή της παρατηρεί, μεταξύ άλλων, ότι “την ώρα που εκατοντάδες Καλαματιανοί  διαδήλωναν την Τρίτη 17/10 στο κέντρο της πόλης ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή και σφαγή του παλαιστινιακού λαού, την ίδια στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, η παράταξη του δημάρχου (εκλεκτού της ΝΔ) έφερε δικό της ψήφισμα υπέρ του Ισραήλ, προωθώντας τη γραμμή της κυβέρνησης, που τελικά υπερψηφίστηκε μόνο απ' αυτήν. Εξάλλου είναι η ίδια δημοτική αρχή που πανηγύριζε για την παράδοση της 120 ΠΕΑ στο κράτος του Ισραήλ και διαφήμιζε τους δολοφόνους του Ισραήλ ως "σπουδαίους" επενδυτές. Δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για την πάνω από 70 χρόνια Ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη, τα εγκλήματα κατά του λαού της εδώ και δεκαετίες, με δολοφονίες αμάχων, αποκλεισμούς, εποικισμούς, απαρτχάιντ. Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή, ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ισραήλ. Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό!  Τα εκατομμύρια διαδηλωτών στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο δείχνουν το δρόμο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες εγκληματικές ευθύνες, με την ανοχή και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης”.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Καλαμάτας απαιτεί: “Εδώ και τώρα να αποσυρθεί η φρεγάτα "Ψαρά", ή οποιαδήποτε άλλα μέσα στρατιωτικά έχουμε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Να μην υπάρξει αποστολή εκτός συνόρων στρατιωτικών δυνάμεων. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα. Να μη συμμετέχει η χώρα μας σε αυτό το μακελειό στη Μέση Ανατολή, γιατί θα την πληρώσει τελικά και ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Να σταματήσει κάθε συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ στην 120 ΠΕΑ Καλαμάτας. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να φύγουν εδώ και τώρα τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Να υπάρξει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ”.

Και καταλήγει: “Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά!”.