Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 20:09

Για την άνοιξη του 2024 πάει το Ανοιχτό Θέατρο

Για την άνοιξη του 2024 πάει η ολοκλήρωση της κατασκευής του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας.

Παράταση 7 μηνών, μέχρι τις 10 Μαΐου του 2024, ενέκρινε κατά πλειοψηφία (καταψήφισαν και ψήφισαν λευκό οι παρατάξεις της μειοψηφίας - λευκό και ο πρόεδρος της κοινότητας) το Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας.

Αιτία της παράτασης είναι η αναμόρφωση της στατικής μελέτης του φορέα της μεταλλικής κερκίδας θεατών, ενώ στην εισήγηση γινόταν αναφορά και στις καιρικές συνθήκες!

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης ενημέρωσε ότι η αναμόρφωση της στατικής μελέτης που χρειάστηκε, αφορούσε τη διαφορά θερμοκρασίας, από + και -20 βαθμούς που είχε μελετηθεί, στους + και -40, γιατί το θέατρο είναι ανοιχτό και το καλοκαίρι εκτεθειμένο στον ήλιο και τη ζέστη. Απαντώντας σε σχόλια του συμβούλου της μειοψηφίας Βασίλη Κοσμόπουλου, παραδέχθηκε ότι με την αναμόρφωση απαιτούνται τα διπλά υλικά και θα ανέβει το κόστος του έργου. Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε, επίσης, ότι έχει πέσει το πρώτο κομμάτι θεμελίωσης και πως έχει παραγγελθεί η κατασκευή της ανωδομής που γίνεται στο εργοστάσιο στην Πάτρα.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης επεσήμανε ότι το έργο γίνεται με έκπτωση 6%, τη χαμηλότερη που έχει δοθεί και αναρωτήθηκε γιατί χρειάζονται ακόμη 7 μήνες για τις παραγγελίες, ενώ παρατήρησε πως το εργοτάξιο είναι πάντα κλειστό.

Με όλα αυτά, όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσει, ευρισκόμενος σε δίλημμα κι ενώ νωρίτερα είχε εκτιμήσει ότι “οσονούπω έρχεται η συμπληρωματική σύμβαση”, ο Β. Κοσμόπουλος παρατήρησε “δεν ξέρω τι να ψηφίσω, ζούμε το θέατρο του παραλόγου” και ψήφισε λευκό.

Γ.Σ.