Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 10:32

Καλαμάτα: Η εορταστικές δαπάνες για Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά στην Οικονομική Επιτροπή

Καλαμάτα: Η εορταστικές δαπάνες για Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά στην Οικονομική Επιτροπή

Πιστώσεις έως 11.051 ευρώ για την κάλυψη δαπανών των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καλείται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου στην αυριανή της συνεδρίαση.

“Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο Δήμος Καλαμάτας, θέλοντας να δημιουργήσει χριστουγεννιάτικη εορταστική ατμόσφαιρα, θα διοργανώσει μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων”, αναφέρεται στη σχετική εισήγηση και διευκρινίζεται: “Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει επικοινωνιακή καμπάνια σε μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες), των σημαντικών γεγονότων της εορταστικής περιόδου, ενώ πιθανόν να απαιτηθούν πρόσθετες δαπάνες για την κάλυψη της φιλοξενίας επίσημων προσκεκλημένων (μετακινήσεις και διαμονή). Το ποσό για τις δαπάνες προβολής - διαφήμισης είναι έως 7.000 ευρώ, για τις δαπάνες για μεταφορές - μετακινήσεις έως 3.051 ευρώ και για δαπάνες διαμονής - διατροφής έως 1.000 ευρώ”.

Σύμφωνα με την εισήγηση: 1) Δαπάνες προβολής - διαφήμισης: Προβολή σε έντυπα (εφημερίδες ημερήσιας και εβδομαδιαίας κυκλοφορίας) 700 ευρώ. Προβολή σε ηλεκτρονικά μέσα (ιστοσελίδες και emagazine) 1.260 ευρώ. Ραδιοφωνικό σποτ 2.240 ευρώ. Τηλεοπτικό σποτ 1.820 ευρώ. Διαφημιστικό γραφείο 980 ευρώ (όλες οι τιμές είναι με ΦΠΑ).

2) Μεταφορές - μετακινήσεις: Μεταφορά επίσημων προσκεκλημένων από Αθήνα προς Καλαμάτα και αντίστροφα. Μετακινήσεις εντός πόλης 3.051 ευρώ με ΦΠΑ.

3) Διαμονή: Κάλυψη δαπανών διανυκτερεύσεων των επίσημων προσκεκλημένων 1.000 ευρώ. Στην τελική τιμή περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ και ο φόρος διαμονής.

Στην τεχνική έκθεση αναφέρεται ότι “η διαφήμιση θα γίνει σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, μέσω ανάθεσης σε ανάδοχο (επαγγελματία διαφημιστή). Ο ανάδοχος θα πρέπει να αναπτύξει συνεργασία με όσο το δυνατόν περισσότερα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα, καθώς και έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες και σάιτς), προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή πληροφόρηση”.