Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 07:54

Στο μέλλον ρύθμιση για τραπεζοκαθίσματα

Στο μέλλον ρύθμιση για τραπεζοκαθίσματα

 

Το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν τηρούν τους κανόνες κι έχουν ξεφύγει σε πεζόδρομους και πλατείες της πόλης, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το βράδυ της Δευτέρας.

Ειδικότερα, ο σύμβουλος της μειοψηφίας - επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης ανέφερε ότι “τελείωσαν οι εκλογές και η ιστορία με τα τραπεζοκαθίσματα πρέπει να επανέλθει στην προτέρα κατάσταση” και σημείωσε: “Υπάρχουν πεζόδρομοι και κοινόχρηστοι χώροι, όπου τα τραπεζοκαθίσματα έχουν πλέον ξεφύγει και έχουν ξεχειλώσει. Την περασμένη εβδομάδα κεντρικό καφέ της πλατείας είχε βγάλει δεύτερη σειρά. Χθες στην παραλία, τελείως προκλητικά, ένα άλλο καφέ είχε βγάλει μία τραπεζαρία 10 - 12 ατόμων μπροστά από τα τραπεζάκια προς την προκυμαία του λιμανιού”.

Απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή, ο κ. Τζαμουράνης παρατήρησε πως “πρέπει να πάρετε μέτρα, διότι πλέον τέτοια φαινόμενα εμπεδώνουν ένα αίσθημα ανομίας στην πόλη και ταυτόχρονα δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό σε κείνους τους νομοταγείς επαγγελματίες, οι οποίοι σέβονται τους κανόνες”.

Απαντώντας, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος αφού ανέφερε ότι “κι εγώ κυκλοφορώ έξω”, δήλωσε γενικόλογα: “Και στέλνω τη Δημοτική Αστυνομία και κάνει ελέγχους και κόβει πρόστιμα συνεχώς. Θα επανέλθουμε με αυτό. Και με κάποιους χώρους που πρέπει να δοθούν, αλλά και με κάποιους άλλους που πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί στην τήρηση και στην προστασία του δημόσιου χώρου. Είναι πολύ σωστή η παρατήρηση”.

Γ.Σ.