Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 17:25

Καλαμάτα: Ανησυχία για την πορεία ανάπλασης Υπαπαντής

Καλαμάτα: Ανησυχία για την πορεία ανάπλασης Υπαπαντής

“Η αγωνία μας είναι μεγάλη για το έργο, θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώσει έως το τέλος του χρόνου”, επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάννης για το έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής, χθες στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, όπου εγκρίθηκε παράταση του χρονοδιαγράμματος της πράξης του έργου μέχρι το τέλος του 2023.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κανάκης ρώτησε “γιατί καθυστερεί τόσο πολύ το έργο;” και παρατήρησε πως “δεν υπάρχει συνεργείο να εργάζεται”.

Ο αντιδήμαρχος Ανδρ. Καραγιάννης απάντησε πως “είναι συνεχής η όχληση στον ανάδοχο να γίνονται εργασίες”. Πρόσθεσε ότι “είναι βροχερός ο καιρός, αλλά άλλα έργα δουλεύουν με τη βροχή, ενώ υπάρχουν και δουλειές που μπορούν να γίνουν” κι εξέφρασε την αγωνία του για το έργο.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης επεσήμανε ότι “είναι ανησυχητικά αυτά που ακούω, φοβάμαι ότι δεν θα τελειώσει έως το τέλος του χρόνου”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντήςπου είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2014-2020”, προϋπολογισμού 1.680.200 ευρώ, υλοποιείται με έκπτωση 55,23% και η συμβατική προθεσμία υλοποίησής του ήταν 300 ημέρες, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022!

Γ.Σ.