Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 18:06

Ομιλία του δημάρχου Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλου σε ημερίδα της ΚΕΔΕ

Ομιλία του δημάρχου Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλου σε ημερίδα της ΚΕΔΕ

 

“Υπάρχουν δυνατότητες που ως αυτοδιοίκηση οφείλουμε να αναδείξουμε, με ουσιαστική συνεργασία, όλων των φορέων, κυβέρνησης, δήμων, Περιφερειών”, επεσήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Θανάσης Βασιλόπουλος, σε χαιρετισμό του χθες, σε ημερίδα της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα.

Και παρατήρησε πως “κρίσιμος και καταλυτικός παράγοντας, οφείλει να είναι για όλους μας η έννοια της συνεργασίας”.

Ακόμα, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι “η εμπειρία, μας έχει δείξει ότι χρειαζόμαστε ισχυρές διοικήσεις. Μία ΚΕΔΕ που να διεκδικεί, να ενώνει και να μπορεί να ακούγεται στο υψηλότερο επίπεδο της κυβέρνησης.  Αλλά και Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, με συναντίληψη, ενωτικές, ανοιχτές σε συνεργασίες, που θα προτάσσουν το γενικό συμφέρον και θα υποστηρίζουν ουσιαστικά τους δήμους”.

Η ημερίδα που οργάνωσαν η ΚΕΔΕ και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), σε συνεργασία με τις ΠΕΔ Αττικής και Πελοποννήσου, είχε σκοπό την ενημέρωση των νέων δημάρχων, κατά την εκκίνηση της δημοτικής περιόδου 2024 - 2028.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμούς η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο αναπληρωτής υπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος και ο γ.γ. του υπουργείου Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Ακολούθησε παρουσίαση θεμάτων από ειδικούς επιστήμονες, στελέχη της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ, καθώς και στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, Διαχειριστικών Αρχών και λοιπών φορέων.