Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 08:14

Σύσκεψη για αδέσποτα ζώα στην Καλαμάτα

Σύσκεψη για αδέσποτα ζώα στην Καλαμάτα

 

Με θέμα τη μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας για τα αδέσποτα ζώα και την εντατικοποίηση των ελέγχων για τα δεσποζόμενα, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο Δημαρχείο, υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας, εκ μέρους του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας που είναι και ανάδοχος για τη διαχείριση των αδεσπότων η πρόεδρός του Γιάννα Καρνούσκου, εκπρόσωποι της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας, μέλη της 5μελούς επιτροπής διαχείρισης, ο συμβεβλημένος με τον δήμο κτηνίατρος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.

Επισημάνθηκε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει δαπανήσει για το τρέχον έτος περισσότερα από 200.000 ευρώ, στο πλαίσιο της διαχείρισης για τα αδέσποτα ζώα, τη στιγμή που η χρηματοδότηση από την Πολιτεία είναι ελάχιστη.

Επί τάπητος τέθηκαν θέματα κοινής αντιμετώπισης, ως προς τη διαχείριση των αδέσποτων και των δεσποζόμενων ζώων, στο πλαίσιο αποφάσεων και της 5μελούς επιτροπής που έχει συσταθεί για το εν λόγω θέμα, ενώ από τον δήμαρχο ζητήθηκε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι κι όπου απαιτείται να βεβαιώνονται τα ανάλογα πρόστιμα.