Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 18:56

Ψάχνουν χώρο για νέα δεξαμενή στο Πήδημα

Ψάχνουν χώρο για νέα δεξαμενή στο Πήδημα

Ο νέος αγωγός μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα θα περάσει από τη Νέα Είσοδο για να μπει στην πόλη, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, απαντώντας σε ερωτήσεις του Βασίλη Τζαμουράνη και άλλων συμβούλων της μειοψηφίας.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι αναζητείται ο κατάλληλος χώρος για τη νέα δεξαμενή ύδρευσης στο Πήδημα, από όπου θα ξεκινήσει το έργο του Φ800.

Ειδικότερα, για την κατασκευή της νέας μεγάλης δεξαμενής ύδρευσης στον Αγιάννη Καρβούνη (την Τρίτη υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για την υλοποίηση του έργου) και τα προβλήματα με το ΓΠΣ στην περιοχή του Πεδίου Βολής, ο δήμαρχος ανέφερε: “Οι διαδικασίες εξαίρεσης από το ΣΥΠΟΘΑ ολοκληρώνονται. Οι στατικές μελέτες που χρειάζονται για τα προβλήματα που έχει το βουνό σε κείνο το σημείο, περιλαμβάνονται μέσα στο έργο, όπως περιλαμβάνονται και τα 3 χιλιόμετρα σωληνώσεων με τον Φ800 αγωγό, για να μπορέσει να συνδεθεί με το δίκτυο αυτό που θα κατασκευαστεί”.
Για την πορεία, την αρχή και το τέλος του Φ800, παρατήρησε ότι “ο αγωγός Φ800 ακολουθεί την πορεία που έχει μελετηθεί και αδειοδοτηθεί, με τη διαφορά ότι θα τροποποιήσουμε να μην περάσει από την Αθηνών, αλλά από τη Νέα Είσοδο. Ξέρουμε από πού θα ξεκινήσει, πού θα τελειώσει, με τη δεξαμενή τώρα ξέρουμε πού ακριβώς είναι το τέρμα του. Αν η αρχή στις πηγές του Πηδήματος θα είναι εκεί που υπήρχε η δεξαμενή, αποδείχθηκε ότι είναι ακατάλληλος αυτός ο χώρος, λόγω του ότι έχει πολλά ρήγματα. Αναζητούμε τον επόμενο χώρο. Δεν είναι πρόβλημα αυτό στο να ξεκινήσει ο εργολάβος και να δουλεύεται το έργο. Και από το κέντρο να ξεκινήσει, την αδειοδοτημένη γραμμή θα ακολουθήσει”.
Γ.Σ.