Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 08:09

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Εκλογή εκπροσώπων σε ΠΕΔ και συμβούλια

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Εκλογή εκπροσώπων σε ΠΕΔ και συμβούλια

 

Τους εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ και στα Διοικητικά Συμβούλια του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων, πρόκειται να εκλέξει το Δημοτικό Συμβούλιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σήμερα Τρίτη 9 Ιανουαρίου, στις 3 το μεσημέρι.

Στη δεύτερη συνεδρίασή του για τη νέα 5ετή αυτοδιοικητική περίοδο, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αναμένεται, ακόμα, να επικυρώσει εκλέγοντας τους προέδρους και αντιπροέδρους που προτείνει ο δήμαρχος και να ορίσει μέλη Δ.Σ. στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου του δήμου. Να συστήσει επιτροπές για την εύρυθμη άσκηση των αρμοδιοτήτων των καταργούμενων νομικών προσώπων του δήμου: Της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας και του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις: Το Δ.Σ, του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου έχει 49 μέλη και ο Δήμος Καλαμάτας έχει 3 εκπροσώπους. Από 2 έχουν οι Δήμοι Τριφυλίας, Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος και από έναν οι Δήμοι Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Υδρευσης έχει 16 μέλη. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει 12 εκπροσώπους, 3 ο Δήμος Μεσσήνης και έναν ο Δήμος Δυτικής Μάνης.

Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Δημοτική Σχολική Επιτροπή θα οριστούν 4 εκπρόσωποι της πλειοψηφίας και 2 της μειοψηφίας, στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ 5 της πλειοψηφίας και 2 της μειοψηφίας, στη “Φάρις” και στον Διοκλή 2 της πλειοψηφία κι ένας της μειοψηφίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έχει προτείνει για προέδρους και αντιπροέδρους:

ΔΕΥΑΚ: Πρόεδρος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, αντιπρόεδρος Νίκος Μπασακίδης.

“Φάρις”: Πρόεδρος Σωτήρης Κριτσωτάκης, αντιπρόεδρος Τασούλα Φοίφα.

“Διοκλής Α.Ε.”: Πρόεδρος Κώστας Παπαδάκης, αντιπρόεδρος Γιάννης Αδαμόπουλος.

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο: Πρόεδρος Λυδία Εξηνταβελώνη – Χριστοφόρου, αντιπρόεδρος Σπύρος Αποστολόπουλος.

Σύνδεσμος Ύδρευσης: Πρόεδρος Χρήστος Μωραγιάννης, αντιπρόεδρος Βασίλης Λυγίζος.

Πρωτοβάθμια Δημοτική Σχολική Επιτροπή: Πρόεδρος Παναγιώτης Λύρας, αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Μέντζα.

Δευτεροβάθμια Δημοτική Σχολική Επιτροπή: Πρόεδρος Ιάκωβος Περρωτής, αντιπρόεδρος Κατερίνα Μπάμπαλη.