Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 15:15

Συνάντηση με Χρυσοχοϊδη για παραβατικότητα προγραμματίζει ο Βασιλόπουλος

Συνάντηση με Χρυσοχοϊδη για παραβατικότητα προγραμματίζει ο Βασιλόπουλος

Τον προγραμματισμό συνάντησης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μετά από συγκέντρωση στοιχείων που ζητήθηκαν από το δήμο, για το σοβαρό ζήτημα της παραβατικότητας σε χωριά του Δήμου Καλαμάτας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θανάση Τσιγαρίδη, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Θαν. Τσιγαρίδης επεσήμανε το αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει στα χωριά του δήμου με την έξαρση της παραβατικότητας, αναφέρθηκε στην αντίδραση προέδρων και κατοίκων και στην πρόσφατη συνάντηση στη Διεύθυνση Αστυνομίας και ρώτησε αν μπορεί να γίνει κοινό διάβημα με τον Δήμο Μεσσήνης, που έχει τα ίδια προβλήματα.

Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος ανέφερε:

“Ολους μας προβληματίζουν. Αρκετά είναι τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε κοινότητες, κλοπές και διαρρήξεις κατά κύριο λόγο. Προφανώς το ζήτημα αυτό, ένα ζήτημα που διαταράσσει, όπως είπαμε και στον αστυνομικό διευθυντή, το αίσθημα ασφάλειας στα χωριά μας, είναι κάτι που έχει ήδη τεθεί. Και από την πλευρά των προέδρων των κοινοτήτων και προφανώς στη συνέχεια των όσων έχουν γίνει γνωστά και ως δήμος έχουμε, προκειμένου να υπάρξει κι ενημέρωση αλλά κυρίως να αναζητήσουμε λύσεις περισσότερο βιώσιμες. Λύσεις που να δίνουν απαντήσεις σε καθημερινά θέματα, πάντα προφανώς στο μέτρο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων που έχουμε.

Με την τοπική Αστυνομία, τον αστυνομικό διευθυντή - να ευχηθούμε καλή επιτυχία και στον νέο αστυνομικό διευθυντή - έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία ως δήμος, αλλά και κατά τόπους οι πρόεδροι των κοινοτήτων.

Υπήρξε και μια συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα στην Αστυνομική Διεύθυνση. Πρόθεση νομίζω όλων να πυκνώσει και η συνεργασία που σήμερα υπάρχει και συμφωνήθηκε να ληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες και από τις δύο πλευρές και από μας ως δήμος και από την Αστυνομία, με στόχο να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ειπωθούν δημόσια κάποιες από τις πρωτοβουλίες που συμφωνήθηκαν, τουλάχιστον αυτές που σχετίζονται με το επιχειρησιακό μέρος.

Από ότι ήδη έχω μιλήσει με το υπουργείο, με τον επιστημονικό συνεργάτη του υπουργού, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα συντονίσουν τη συγκέντρωση στοιχείων που μας ζητήθηκαν για να πραγματοποιηθεί μια αναλυτική συζήτηση πριν τη συνάντηση με τον υπουργό.

Ηδη συνεργαζόμαστε και όπου κριθεί αναγκαίο, ως δήμος θα παρέχουμε υποστήριξη μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι και να μειωθούν οι παραβατικές συμπεριφορές και τα περιστατικά. Κλείνοντας, θεωρώ και τον ρόλο της Επιτροπής Παραβατικότητας που θα ψηφίσουμε τις επόμενες ημέρες, σημαντικό και βοηθητικό στις δράσεις της Αστυνομίας”.