Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 15:45

Αναζητούν χώρο για νέα δεξαμενή - Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης

Αναζητούν χώρο για νέα δεξαμενή - Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης

Από τον κόμβο του Αριοχωρίου προς Καλαμάτα στον εθνικό δρόμο, θα ξεκινήσει το πολύπαθο έργο του αγωγού μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές Πηδήματος στην πόλη.

Αυτό ενημέρωσε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, προχθές το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ για τη νέα μεγάλη δεξαμενή ύδρευσης στο Πήδημα αναζητείται ακόμα ο χώρος που θα φτιαχθεί.

Όσον αφορά την εξέλιξη του έργου κατασκευής του αγωγού Φ800, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης που έχει καταθέσει η ανάδοχος εταιρεία, προκειμένου να εκκινήσει η υλοποίηση του κυρίως έργου στο τμήμα από τον κόμβο του Αριοχωρίου προς Καλαμάτα.

Για την δεξαμενή στο Πήδημα, ο δήμαρχος είπε ότι “έχουμε στείλει τα γεωλογικά στοιχεία που μας ζητήθηκαν από τον Νοέμβριο, υπάρχει πρόβλημα καταλληλότητας στο συγκεκριμένο σημείο για την μεγάλη δεξαμενή και αναζητείται χώρος. Αυτό, όμως, που προέχει είναι να δοθεί η εντολή από το αρμόδιο υπουργείο, ώστε μόλις γίνουν οι διερευνητικές να κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο χώρο με προδιαγραφές η μεταλλική δεξαμενή που θα εξασφαλίσει την πόλη μας για τα επόμενα χρόνια μέχρι την κατασκευή της μεγάλης δεξαμενής”.