Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 09:23

Ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ του Νέδοντα, με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ του Νέδοντα, με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Την ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ αυτοκινήτων στο Νέδοντα, του κεντρικού και του βόρειου, την παραχώρηση της χρήσης και λειτουργίας τους σε ιδιώτη, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κατά πλειοψηφία, στην τελευταία του συνεδρίαση.

Την απόφαση καταψήφισαν η παράταξη Τζαμουράνη και η “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Η απόφαση αφορά το κεντρικό πάρκινγκ με 328 θέσεις στάθμευσης, από τις οποίες οι 8 για ΑμεΑ και το βόρειο με 103 θέσεις, από τις οποίες οι 3 για ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. ενέκρινε την εκμίσθωση των δυο υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων επί του ποταμού Νέδοντα “με τη διαδικασία της διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 11860/01-02-2024 εισήγηση του Τμήματος Προσόδων, Περιουσίας και Κοιμητηρίων”.

Εκφράζοντας τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης παρατήρησε ότι “για μένα θα έπρεπε να υπάρχει μια στοιχειώδης οικονομοτεχνική μελέτη η οποία θα έλεγε: εξετάσαμε την περίπτωση να το δουλέψει ο δήμος, εξετάσαμε την περίπτωση να την δουλέψει ένα νομικό πρόσωπο του δήμου και εξετάζουμε και τον ιδιώτη. Η κάθε περίπτωση έχει τα συν και τα πλην, και να αξιολογήσουμε για να πάρουμε μια θέση πιο ουσιαστική”.

Απαντώντας, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι “πάμε τώρα για μια καταρχάς απόφαση. Στη Δημοτική Επιτροπή θα ’χετε όλα τα στοιχεία αναλυτικά: και τις οικονομοτεχνικές μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης και τα πάντα, τα δουλεύουμε εντατικά για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Η πρόταση που είναι για τι τιμή να έχει το τιμολόγιο, να παραμείνει η τιμολογιακή πολιτική στον χώρο στάθμευσης, το ανέφερα νωρίτερα, που είπα η Τοπική Κοινότητα προτείνει το βόρειο πάρκινγκ να χρησιμοποιείται όταν έχουμε εκδηλώσεις δωρεάν για τον κόσμο, να είναι αυτό, να αναφέρεται μέσα, και ότι η τιμή να παραμείνει στο 0,50. Και εμείς αυτό το αποδεχόμαστε. Θα το συζητήσουμε, όμως, στη Δημοτική Επιτροπή”.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος δήλωσε πως “θεωρούμε ότι το πάρκινγκ είναι δημοτική περιουσία, έχει γίνει από τα λεφτά των δημοτών και δεν πρέπει να δοθεί σε ιδιώτες. Μπορεί ο δήμος με την κατάλληλη διευθέτηση του προσωπικού του να λειτουργήσει τα πάρκινγκ και να έχει την καλύτερη δυνατή λειτουργία και να προσφέρει και θέσεις και δωρεάν σε κάποιους συνανθρώπους μας και σε κάποιες κοινωνικές ομάδες. Μπορεί, με μια διευθέτηση του προσωπικού μπορεί ακόμα και τώρα με το πετσοκομμένο προσωπικό να γίνουν αυτές οι δουλειές και με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, αλλά νομίζουμε ότι όπως και σ’ όλα, το μυαλό σας είναι να πάμε σε ιδιώτες και σε ιδιωτικοποίηση. αυτό ξεκινάει από πάνω μέχρι κάτω και έτσι πάτε και φυσιολογικά να το δώσετε πάλι σε ιδιώτες”.

Γ.Σ.