Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 08:27

Ιδέες και προτάσεις για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ιδέες και προτάσεις για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στην Καλαμάτα

Ανοιχτή εκδήλωση στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να προβεί στην επικαιροποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) 2021-2027, οργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, το βράδυ της Πέμπτης, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.

Η επικαιροποίηση της ΣΒΑΑ γίνεται στο πλαίσιο της από 6-2-2024, σχετικής πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην εκδήλωση στην την οποία παρέστησαν και τοποθετήθηκαν αιρετοί της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες, κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις.

Οπως έχει γίνει γνωστό, η υπό σύνταξη πρόταση του δήμου έχει στόχο να συμβάλλει στο σχεδιασμό της ολοκληρωμένης ανάπτυξης της Καλαμάτας, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, της ανάγκης για κοινωνική συνοχή και οικονομική αναζωογόνηση, καθώς και μίας καλύτερης ποιότητας ζωής και ενός ευοίωνου μέλλοντος για όλους

Σε τοποθέτησή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι η Καλαμάτα έχει στο DNA της την κουλτούρα της διαβούλευσης, αναφέροντας τα όσα και το προηγούμενο διάστημα εξελίχθηκαν στο πλαίσιο της αποστολής για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις.

“Η Στρατηγική ΒΑΑ της προηγούμενης περιόδου αναπτύχθηκε σε συγκεκριμένα τμήματα της πόλης, στο ιστορικό κέντρο και το παραλιακό μέτωπο, ενώ πλέον έχει ως αναφορά όλη την επικράτεια του Δήμου, κάτι επιτρέψτε μου να πω ιδιαίτερα σημαντικό”,  ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος και τόνισε: “Ως δημοτική αρχή προφανώς και έχουμε ένα πλαίσιο στόχων, έργα και παρεμβάσεις που έρχονται να προστεθούν και να ‘κουμπώσουν’ σε έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί. Έργα που κατατέθηκαν στους δημότες της Καλαμάτας και έλαβαν την ψήφο εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές”.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαευσταθίου και Βασίλης Κουτραφούρης, μαζί με τη διευθύντρια Προγραμματισμού  Παναγιώτα Κουράκλη. Στην εκδήλωση παρέστη, επίσης, ο τεχνικός σύμβουλος Σωτήρης Παυλέας.

Να σημειώσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας σε συνεδρίασή του την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, αναμένεται να εγκρίνει την υποβολή πρότασης επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2019 του Δήμου Καλαμάτας στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021 - 2027”.


NEWSLETTER