Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 07:51

Βράβευση εθελοντών στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Τα άτομα και τις εθελοντικές ομάδες που βοήθησαν στην κατάσβεση πυρκαγιών στην ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου Μεσσήνης, καθώς επίσης εθελοντικούς συλλόγους του δήμου αλλά και τις νοσηλεύτριες του Ερυθρού Σταυρού, βράβευσαν χθες στο Δημαρχείο Μεσσήνης ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Κυριακούλης Κυριακουλέας. 

Η βράβευση έγινε σε ειδική τελετή, στο πλαίσιο εορτασμού της  Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, και συγκαταλέγεται σε μια σειρά δράσεων του Δήμου Μεσσήνης για την ενίσχυση του εθελοντισμού. Επίσης ήταν μια πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας για τον εορτασμό της Ημέρας του Εθελοντή Πυροσβέστη.

Συγκεκριμένα, επαίνους παρέλαβαν ο Μανώλης Κοβάτσης προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μεσσηνίας, τα μέλη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου εκ μέρους των οποίων παρέλαβαν επαίνους οι Ευγενία Μαθιού και Ελένη Τριπύλα, οι 14 διμηνίτες που στελέχωσαν την ομάδα εθελοντών του Δήμου Μεσσήνης, μεταξύ των οποίων οι Παναγιώτης Τζαβάρας, Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Καλογερόπουλος και Ανδρέας Μανιάτης, καθώς και η εθελοντική ομάδα "Αγ. Σωτήρα". 

Επίσης βραβεύτηκαν η Δήμητρα Ψαρούλη η οποία εκπροσώπησε τις νοσηλεύτριες του Ερυθρού Σταυρού, ο Αργύρης Βλάχος από τους Σαμαρείτες του Ε.Σ., ο Μανώλης Αλοίμονος από τον Ορειβατικό Σύλλογο, ο Θανάσης Μπαλτάς από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Χρήστος Παντζής από το Τηλεπικοινωνιακό Κέντρο Εκτακτης Ανάγκης (ΤΚΕΑ) Μεσσηνίας.

Βραβεία έλαβαν ακόμη για την εθελοντική προσφορά τους, το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, ο Σύλλογος Γυναικών Μεσσήνης, ο Γυμναστικός Σύλλογος Μεσσήνης, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεσσήνης (ΚΕΑΔΗΜ), ο Σύλλογος Γυναικών Αρσινόης, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσσήνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαθίας, η θεατρική ομάδα "Οδύσσεια" και ο Σύλλογος Χράνων "Αγ. Κωνσταντίνος". 

Τιμήθηκαν επίσης ο Σύλλογος "Γαία", η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία (ΕΣΕ) και οι Εθελοντές Δασοπροστασίας Μεσσηνίας (ΕΔΑΣΜΕ), αλλά δεν παραβρέθηκε κανείς εκπρόσωπός τους στην εκδήλωση για να παραλάβει τα βραβεία τους. 

Τέλος, στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης έπαινο έλαβε το Ωδείο Μεσσήνης της Ματούλας Φίλου, τον οποίο παρέλαβε η ίδια. 

 

Ν.Κ.