Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 18:48

Ο Βασιλόπουλος στην έκθεση Attica Green Expo

Ο Βασιλόπουλος στην έκθεση Attica Green Expo

Στα εγκαίνια της Attica Green Expo που έχει ταυτιστεί ως έκθεση θεσμός για το περιβάλλον, παρέστη χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου Θανάσης Βασιλόπουλος.

Η ΠΕΔ Πελοποννήσου συμμετέχει στην έκθεση με δικό της περίπτερο. Την έκθεση εγκαινίασαν οι υπουργοί Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως κι Επικρατείας Μάκης Βορίδης, οι οποίοι στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον χώρο της ΠΕΔ, όπου και τους υποδέχθηκαν ο Θαν. Βασιλόπουλος και ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.
Στην 3η Attica Green Expo που θα διαρκέσει έως την 1η Ιουνίου στο Κλειστό του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, παρουσιάζονται έργα και υπηρεσίες, ενώ είναι προγραμματισμένοι ανοιχτοί διάλογοι με σκοπό την προβολή των διεθνών τάσεων, με τελικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε ένα υγιές περιβάλλον.
Στο περιθώριο των εγκαινίων, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, ως αυτοδιοικητικοί που έχουμε σε προτεραιότητα τα ζητήματα της προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος αλλά και αναγνωρίζοντας ότι οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές, κυρίως όσον αφορά τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, είμαστε εδώ, συμμετέχουμε στην Attica Green Expo. Και λέμε καθαρά ότι η πράσινη ανάπτυξη, όπως συνηθίζουμε να λέμε, δεν είναι πλέον μια επιλογή, αλλά μια αναγκαιότητα που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πρέπει να υπηρετηθεί”.