Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 09:05

Εντατικοποιούνται οι εργασίες στο Ανοικτό Θέατρο Καλαμάτας - Ετοιμο έως 10 Αυγούστου

Εντατικοποιούνται οι εργασίες στο Ανοικτό Θέατρο Καλαμάτας - Ετοιμο έως 10 Αυγούστου

 

Θα προλάβει το φετινό καλοκαίρι το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου, στο όριο της δεύτερης παράτασης που ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή στις 3 Ιουνίου.

Αυτή είναι η εκτίμηση από τη δημοτική αρχή, καθώς το τελευταίο διάστημα προχωρούν με ικανοποιητικό τρόπο οι εργασίες, όπως επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη αυτοψία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου.

Με βάση την ενημέρωση από τον δήμο, έχουν τοποθετηθεί τα κεντρικά μεταλλικά κλιμακοστάσια, και αυτές τις ημέρες συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι εργασίες δαπεδόστρωσης με κυβόλιθους, κατασκευάζονται πέτρινοι τοίχοι στον περιβάλλοντα χώρο, και πραγματοποιούνται εργασίες πρασίνου. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι εργασίες των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ενώ στον χώρο βρίσκονται τα καθίσματα, που θα τοποθετηθούν στη μεταλλική κερκίδα.

Να επισημανθεί ότι για το έργο ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου (είναι η 2η εργολαβία του έργου το οποίο ξεκίνησε το 2018) έχει συμπληρωματική σύμβαση, ποσού 178.720,38 ευρώ.

Το έργο της ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ, είχε συμβατική  προθεσμία 300 ημέρες, έως 15 Οκτωβρίου 2023.

Κατά την έγκριση της προθεσμίας ολοκλήρωσης έως τις 10 Αυγούστου, ο δήμαρχος ανέφερε ότι το έργο θα κοστίσει 1.373.000 ευρώ και τα 722.000 ευρώ θα διατεθούν από δημοτικούς πόρους, “γιατί το θέλαμε πολύ και είμαστε περήφανοι”.

Γ.Σ.