Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 08:16

Από τη Μητροπολίτου Μελετίου έως και τη Γεωργούλη: Ελεύθερο παρκάρισμα ξανά στην οδό Φαρών

Από τη Μητροπολίτου Μελετίου έως και τη Γεωργούλη: Ελεύθερο παρκάρισμα ξανά στην οδό Φαρών

 

Κανονικά θα παρκάρουν από το επόμενο διάστημα, τα αυτοκίνητα στην οδό Φαρών και από τις δύο πλευρές,  από τη Μητροπολίτου Μελετίου έως και τη Γεωργούλη και δεν υπάρχει πρόβλημα και απειλή κλήσης ή αφαίρεσης πινακίδας για τους οδηγούς.

Αυτό αποφάσισε χθες η Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας και αναμένεται να επικυρωθεί στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο.

Να εξορθολογιστεί πρόκειται το θέμα της στάθμευσης στην οδό Φαρών από Μητροπολίτου Μελετίου έως και μετά την Καίσαρη, το οποίο έχει ως συνέπεια να αφαιρούνται πινακίδες από αυτοκίνητα και να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της περιοχής χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στην κυκλοφορία. Η άρση της απαγόρευσης στάθμευσης απαιτούσε την εισήγηση στα αρμόδια συλλογικά όργανα του Δήμου, ώστε να εκδοθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια, η απόφαση θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για τον απαιτούμενο έλεγχο νομιμότητας και τεχνικό έλεγχο. Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης σημείωσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής πως με τα νέα δεδομένα σε κάποια σημεία θα μπορούν να παρκάρουν οι οδηγοί και από τις δύο πλευρές και σε κάποια μόνο από τη μια, λόγω στενότητας. Για τη λύση του θέματος, στην οποία συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό από την πλευρά του ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Χανδρινός, ο ίδιος σχολίασε πως εύκολα θέματα τα οποία διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών καλό είναι να προωθούνται όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μην παρατηρείται στασιμότητα. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σημείωσε πως για να προκύψει η μελέτη προηγήθηκε διαδικασία αρκετών μηνών, τονίζοντας πως μετά την απόφαση του ερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, θα δοθεί εντολή στις υπηρεσίες εφόσον υπάρχει απόφαση να βγουν οι συγκεκριμένες πινακίδες, ούτως ώστε να μην υπάρχει αναμονή μέχρι την απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ… 1987

Σχετικά με το τι ισχύει μέχρι σήμερα, στο τμήμα της οδού Φαρών που αυτή είναι μονόδρομος, υπάρχουν τοποθετημένες πινακίδες (Ρ-40) με τις οποίες απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση. Με αιτήματα δημοτών ζητήθηκε να αφαιρεθούν οι συγκεκριμένες πινακίδες και να επιτρέπεται η στάθμευση στο εν λόγω τμήμα της οδού. Η σχετική απόφαση είχε εκδοθεί από το Τμήμα Τροχαίας το 1987, με την οποία απαγορεύεται η στάθμευση στην οδό Φαρών στο τμήμα μεταξύ των οδών Μητρ. Μελετίου και Βασ. Σοφίας. Για την απόφαση αυτή μάλιστα, δεν έχει βρεθεί κάποια άλλη νεότερη απόφαση που να τροποποιεί την παρούσα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, δεν επηρεάζονται τα μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς δεν αλλάζουν οι κατευθύνσεις κυκλοφορίας στις οδούς που προτείνονται οι ρυθμίσεις στάθμευσης. Οι νέες ρυθμίσεις βάση της εισήγησης περιλαμβάνουν: 1. Στάθμευση και στις δύο πλευρές της οδού Φαρών, μεταξύ των οδών Μητρ. Μελετίου και Γεωργούλη, 2. Στάθμευση στη δυτική πλευρά της οδού Φαρών μεταξύ των οδών Γεωργούλη και Βασ. Γεωργίου, 3. Απαγόρευση στάθμευσης στο τμήμα μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου και Βασ. Όλγας και στις δύο πλευρές, 4. Στάθμευση στην δυτική πλευρά της οδού Φαρών μεταξύ των οδών Βασ. Όλγας έως Βασ. Σοφίας.

Τ.Αν.