Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 20:42

Ρύθμιση για στάθμευση στη Φαρών

Ρύθμιση για στάθμευση στη Φαρών

 

Κανονικά θα παρκάρουν από το επόμενο διάστημα τα αυτοκίνητα στην οδό Φαρών και από τις δύο πλευρές,  από τη Μητροπολίτου Μελετίου έως και τη Γεωργούλη, δίχως να υπάρχει πρόβλημα και απειλή κλήσης ή αφαίρεσης πινακίδας για τους οδηγούς.

Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, εξορθολογίζοντας μια κατάσταση που ίσχυε από το… 1987. Η άρση της απαγόρευσης στάθμευσης απαιτούσε την εισήγηση στα αρμόδια συλλογικά όργανα του Δήμου, ώστε να εκδοθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια, η απόφαση θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για τον απαιτούμενο έλεγχο νομιμότητας και τεχνικό έλεγχο. Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης σημείωσε πως η σχετική μελέτη είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες από το Τμήμα Συγκοινωνιών του Δήμου, υπογραμμίζοντας πως με τα νέα δεδομένα σε κάποια σημεία θα μπορούν να παρκάρουν οι οδηγοί και από τις δύο πλευρές και σε κάποια μόνο από τη μια, λόγω στενότητας. Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Χανδρινός, έκανε λόγο για ένα θέμα το οποίο ταλαιπώρησε την καθημερινότητα των πολιτών στην συγκεκριμένη περιοχή, δημιουργώντας παράλληλα εντάσεις. Ο ίδιος υπενθύμισε πως το θέμα προωθήθηκε από την παράταξή του, βάζοντας όπως είπε το λιθαράκι της ώστε να λυθεί. Ακόμα, παρατήρησε πως όσοι οδηγοί δεν έχουν πινακίδες ως απόρροια της κατάστασης αυτής, ο Δήμος πρέπει να πιέσει την Τροχαία ώστε να τις πάρουν πίσω.

 

ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Οι νέες ρυθμίσεις βάση της εισήγησης περιλαμβάνουν: 1. Στάθμευση και στις δύο πλευρές της οδού Φαρών, μεταξύ των οδών Μητρ. Μελετίου και Γεωργούλη, 2. Στάθμευση στη δυτική πλευρά της οδού Φαρών μεταξύ των οδών Γεωργούλη και Βασ. Γεωργίου, 3. Απαγόρευση στάθμευσης στο τμήμα μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου και Βασ. Όλγας και στις δύο πλευρές, 4. Στάθμευση στην δυτική πλευρά της οδού Φαρών μεταξύ των οδών Βασ. Όλγας έως Βασ. Σοφίας.

Τ.Αν.