Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 12:20

Εκκληση στους δημότες από τον Δήμο Καλαμάτας για λελογισμένη χρήση νερού

Εκκληση στους δημότες από τον Δήμο Καλαμάτας για λελογισμένη χρήση νερού

 

Διακοπές νερού τις βραδυνές ώρες ξεκίνησαν από τώρα, μέσα στον Ιούνιο, σε περιοχές της βόρειας Καλαμάτας που βρίσκονται σε υψόμετρο (στρατόπεδο της πόλης), επιβεβαιώνοντας το σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας, που αντιμετωπίζει ο δήμος αυτή την περίοδο και το οποίο ενδέχεται να επιδεινωθεί το φετινό καλοκαίρι.

Μάλιστα, ο δήμος απευθύνει έκκληση στους δημότες για λελογισμένη χρήση του νερού, καθώς κατά τα τελευταία 24ωρα από τη ΔΕΥΑΚ και τον Σύνδεσμο Ύδρευσης έχει παρατηρηθεί από την τηλεμετρία, στις κεντρικές και περιφερειακές δεξαμενές, υπερκατανάλωση νερού.

Από τη ΔΕΥΑΚ μας επεσήμαναν ότι περιοχές της Καλαμάτας μένουν χωρίς νερό τα βράδια, γιατί δεν επαρκούν οι ποσότητες που φθάνουν στην πόλη. Και αυτό εκτιμάται πως οφείλεται στην υπερκατανάλωση στην πόλη και στα χωριά, καθώς συμπολίτες μας ποτίζουν κήπους και ρίχνουν νερό σε αυλές, αλλά και στη σημαντική μείωση των νερών στις πηγές Πηδήματος, 40% κάτω σε σχέση με την περυσινή περίοδο.

Μάλιστα, τονίζεται ότι το Μάιο τα νερά ήταν λιγότερα από τον περυσινό Σεπτέμβριο, όπου παραδοσιακά, κάθε χρόνο, η δυναμικότητα των πηγών είναι μικρότερη, λόγω της φυσιολογικής υπερκατανάλωσης του Αυγούστου.

Γ.Σ.