Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 17:46

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 500 ωφελούμενους στον Δήμο Οιχαλίας

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 500 ωφελούμενους στον Δήμο Οιχαλίας

 

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 500 ωφελούμενους από τον Δήμο Οιχαλίας, πρόκειται να υλοποιηθεί στο πλαίσιο εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης.

Ο δήμος καλεί τους ενδιαφερόμενους δημότες να υποβάλουν αιτήσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Οιχαλίας, ενεργοποιήθηκε η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών από υποψηφίους ενδιαφερομένους για συμμετοχή στην πράξη “Ολοκληρωμένα Προγράμματα προώθησης στην απασχόληση στην περιοχή εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης”. Το επιδοτούμενο πρόγραμμα (2.200 ευρώ) που αφορά στην κατάρτιση και πρακτική εκπαίδευση, με στόχο τον μετασχηματισμό του προσωπικού, απευθύνεται σε 500 ωφελουμένους από τον Δήμο Οιχαλίας και έχει διάρκεια 440 ώρες.

“Η περιοχή έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε πολλά επίπεδα με την προοπτική της αντιμετώπισης και του δημογραφικού προβλήματος να βρίσκεται στο επίκεντρο και τον δήμο μας να εκμεταλλεύεται όλα τα εργαλεία, τα οποία παρέχονται σε αυτήν την κατεύθυνση”, σημειώνει η δήμαρχος Γιώτα Γεωργακοπούλου, η οποία καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 13 Ιουλίου, οπότε και λήγει η προθεσμία.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του έργου για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών είναι: https://arkadia.dek.gr/

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Να είναι κάτοικοι του Δήμου Οιχαλίας κι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ο δήμος ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 26 Ιουνίου κλιμάκιο στελεχωμένο από εξειδικευμένο προσωπικό, θα βρίσκεται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Μελιγαλά από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ενημερώνοντας τους ενδιαφερομένους και παρέχοντας διευκρινίσεις αναφορικά με το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ωφελούμενοι.