Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 20:47

Δήμος Οιχαλίας: Εκδήλωση για τις προοπτικές του νέου ευρωπαϊκού Bauhaus

Δήμος Οιχαλίας: Εκδήλωση για τις προοπτικές του νέου ευρωπαϊκού Bauhaus

Εκδήλωση με τίτλο “Ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον του Δήμου Οιχαλίας μέσα από το νέο ευρωπαϊκό Bauhaus”, οργανώνει ο δήμος Οιχαλίας αύριο Τετάρτη 3 Ιουλίου, στο Πνευματικό Κέντρο “Μαρία Κάλλας”, στον Μελιγαλά στις 7 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου, ο γ.γ. του δήμου Σοφιανός Γυπατίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Πελοποννήσου Αναστάσιος Αδαμόπουλος, διακεκριμένοι επιστήμονες και στελέχη του Πράσινου Ταμείου.
Εισηγήσεις θα αναπτύξουν: Η Μάρω Σίνου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Αειφορικού Σχεδιασμού Εσωτερικών και Εξωτερικών Χώρων Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με θέμα “Παρουσίαση του
Bauhaus). Ο Δημήτρης Μπανούσης, εμπειρογνώμονας περιβάλλοντος στο Πράσινο Ταμείο, με θέμα “Προσεγγίζοντας το νέο ευρωπαϊκό Bauhaus μέσα από τις δυνατότητες που παρέχει το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα Life”. Η Αθηνά Αμπαντζίδη, περιβαλλοντολόγος- senior manager ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση - ανάπτυξη ιδεών ενδιαφερόμενων μερών - προτεραιοποίηση πιθανών νέων έργων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο συνδημιουργίας προτάσεων έργων μέσα από συνάψεις μεταξύ του νέου ευρωπαϊκού Bauhaus, του επιχειρησιακού
σχεδιασμού του Δήμου Οιχαλίας και των ιδεών των ενδιαφερόμενων μερών.
Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται: “Έχοντας το βλέμμα του στραμμένο στο μέλλον, ο Δήμος Οιχαλίας λαμβάνει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των στοιχείων του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί όλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση με τίτλο «Ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον του Δήμου Οιχαλίας μέσα από το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus», η οποία χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, σχεδιαστές, επιστήμονες, φοιτητές, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, δημιουργικά μυαλά όλων των κλάδων και φυσικά, φορείς χάραξης πολιτικής και εστιάζει στον επαναπροσδιορισμό της βιώσιμης διαβίωσης ώστε να καταστεί η ζωή καλύτερη σε όλα τα επίπεδα. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η προώθηση κλιματικών στόχων, κυκλικότητας, μηδενικής ρύπανσης και βιοποικιλότητας, η αύξηση της ποιότητας της εμπειρίας και του στυλ πέρα από τη λειτουργικότητα και η ανάδειξη της διαφορετικότητας, της προσβασιμότητας και της οικονομικής προσιτότητας”.