Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 08:31

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Συνεδρίαση λογοδοσίας με σημαντικά θέματα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Συνεδρίαση λογοδοσίας με σημαντικά θέματα

 

Επτά θέματα με σχετικές ερωτήσεις που κατατέθηκαν από συμβούλους της παράταξης Τζαμουράνη και της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και αφορούν σημαντικά θέματα του δήμου, πρόκειται να απαντηθούν από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την 3η λογοδοσία της για το δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου, σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα, στην “Αίθουσα Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη” στο ιστορικό Δημαρχείο.

Για την ξεχωριστή αυτή συνεδρίαση κατατέθηκαν και 4 ερωτήσεις - θέματα προέδρων κοινοτήτων, αλλά επειδή είναι συνολικά πάνω από 2, θα διενεργηθεί κλήρωση από το προεδρείο, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ώστε να προκύψουν τελικά τα 2 θέματα που θα εγγραφούν στην ημερήσια διάταξη.

Τα 7 θέματα που κατατέθηκαν και θα απαντηθούν, όπως ανακοινώθηκαν από τη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι:
1) Του Κώστα Τσαπόγα με θέμα “Παραλείψεις κι ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής”. 2) Του Δημήτρη Φαββατά με θέμα “Μετεγκατάσταση Ρομά και απόδοση των καταπατημένων οικοπέδων στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους”. 3) Του Δημήτρη Οικονομάκου με θέμα “Προτάσεις για τις ΔΕΥΑ και τη ΔΕΥΑΚ”. 4) Του Βασίλη Κανάκη με θέμα “Διάνοιξη οδού Κρήτης”. 5) Του Βασίλη Τζαμουράνη με θέμα “Ποια είναι η τύχη των παρακάτω έργων του δήμου α) Επέκταση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Κοινότητα Αριος, β) Βελτίωση τοπικής οδού Ανω - Κάτω Βέργας, τμήμα έργου διάνοιξη οδού στην Κοινότητα Βέργας (άνω τμήμα) και γ) Επισκευή κτηρίου πρώην κινηματογράφου Ηλέκτρα για επανάχρησή του ως πολιτιστικού πολυχώρου (κινηματογράφου, πινακοθήκης κλπ.), τα οποία ενώ είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και είχε ξεκινήσει η κατασκευή τους, χάθηκαν οι εγκεκριμένες πιστώσεις και παραμένουν σήμερα σε ανησυχητική εκκρεμότητα”. 6) Του Σπύρου Χανδρινού με θέμα “Φιλαρμονιή Δήμου Καλαμάτας. Μετά την τροποποίηση του Οργανισμού και την κατάργηση του ΝΠΔΔ απαιτούνται λύσεις και προτάσεις για το νέο καθεστώς που επηρεάζει άμεσα τους συντελεστές και τα μέλη της Φιλαρμονικής. Αμεση λύση όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων - συμβάσεις εργασίας - προοπτικές για αναβάθμιση - προτάσεις για δυνατότητα χρηματοδότησης και εξωστρεφείς δράσεις”. 7) Της Ευγενίας Κούβελα - Κάτσαρη με θέμα “Προβλήματα στην αγροτική οδοποιία”.

* Τα 4 θέματα που κατατέθηκαν από προέδρους κοινοτήτων, είναι:
1) Του Θανάση Τσαούση (Λεΐκων) με θέμα “Εάν υπάρχει και πού υπάρχει δίκτυο αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο υδροδότησης και ποιες οι προθέσεις της δημοτικής αρχής για την αντικατάστασή τους”. 2) Του Παναγιώτη Μπαρούνη (Βελανιδιάς) με θέμα “Ανανέωση ασφάλτου στον δρόμο Αρφαρά - Βελανιδιά από τη διασταύρωση Αγρίλου - Βελανιδιάς έως τη Βελανιδιά, διότι είναι κατεστραμμένος, δύσβατος κι επικίνδυνος για την πρόκληση ατυχήματος”. 3) Του Παναγιώτη Περρωτή (Σπερχογείας) με θέμα “Γιατί ο αστικός ιστός δεν επεκτείνεται;”. 4) Του Αριστοτέλη Ματθαίου (Αρφαρών) με θέμα “Ολοκλήρωση δρόμου Πελεκητό - Ανω Αρφαρά”.