Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 11:14

Εργο βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Καλαμάτας

Εργο βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Καλαμάτας

 

Τη μελέτη του έργου βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Καλαμάτας, με προϋπολογισμό 810.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει επαναδημοπράτησή του, αποτελώντας συνέχεια του ενταγμένου σχετικού έργου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών, ενέκρινε χθες η Δημοτική Επιτροπή.

Πρόκειται για το έργο του δήμου που με προϋπολογισμό 1.062.000 ευρώ, είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” και είχε ξεκινήσει να υλοποιείται, αλλά με πολλά προβλήματα στην υλοποίησή του κηρύχθηκε έκπτωτος ο αείμνηστος ανάδοχος Γιάννης Ηλιόπουλος.

Το έργο που σύμφωνα με τη συμβατική του προθεσμία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως τις 19 Απριλίου 2021, αφορούσε παρεμβάσεις, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις, σε όλα τα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Αριος, Αρφαρών και Θουρίας και στη Δ.Ε. Καλαμάτας σε Ασπρόχωμα, Αντικάλαμο, Σπερχογεία και Λέικα.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης έκανε λόγο για σημαντική καθυστέρηση στις διαδικασίες επαναδημοπράτησης. Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε πως υπήρχε μεγάλη έκπτωση στο έργο που υλοποιείτο αρχικά, με αποτέλεσμα να μην απομένει ικανοποιητικό ποσό για τη συνέχισή του, γι’ αυτό και συντάχθηκε νέα μελέτη. Μάλιστα, ο δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του που το έργο αυτό δεν χάθηκε.

Γ.Σ.