Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 14:14

Παράταξη Τζαμουράνη για την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη: “Απέκλεισαν την αντιπολίτευση για να κρύψουν την απραξία”

Παράταξη Τζαμουράνη για την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη: “Απέκλεισαν την αντιπολίτευση για να κρύψουν την απραξία”

 

“Τίποτα καινούργιο δεν μας είπε ο κ. υπουργός και δυστυχώς ούτε μία κουβέντα δεν ακούσαμε από τον κ. δήμαρχο για τις ανύπαρκτες πράξεις του Υπουργείου στις εξαγγελίες που είχε δώσει το 2020”. Τα παραπάνω επισημαίνει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Καλαμάτα_Μετά» Βασίλης Τζαμουράνης για την επίσκεψη του υπουργού προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη  στην Καλαμάτα”.

 

Αναλυτικά ο κ. Τζαμουράνης αναφέρει:

“Για μία ακόμα φορά γίναμε «στο ίδιο έργο θεατές» με την επίσκεψη του Υπουργού προστασίας του πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη  στην Καλαμάτα.

Ο κ. Υπουργός εξήγγειλε τις ίδιες υποσχέσεις που είχε αναφέρει πριν 4 χρόνια, όταν επισκέφθηκε πάλι τον Δήμο Καλαμάτας. Υποσχέσεις για το ενιαίο συντονιστικό κέντρο, για την ανέγερση νέου κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνση Μεσσηνίας, την ενίσχυση των δομών της Αστυνομίας με προσωπικό κτλ.

Τίποτα καινούργιο δεν μας είπε ο κ. Υπουργός και δυστυχώς ούτε μία κουβέντα δεν ακούσαμε από τον κ. Δήμαρχο για τις ανύπαρκτες πράξεις του Υπουργείου στις εξαγγελίες που είχε δώσει το 2020!

Ο κ. Βασιλόπουλος περιορίστηκε πάλι σε φωτογραφήσεις, χαμόγελα και δημιουργία εντυπώσεων.

Τα θέματα προστασίας του πολίτη είναι κρίσιμα θέματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας και η επίλυση τους απαιτεί συνένωση δυνάμεων, ουσιαστικό διάλογο και ομόφωνες αποφάσεις.

Τα ζητήματα της παραβατικότητας και της ενδοοικογενειακής βίας δεν λύνονται σε κλειστά γραφεία με κολακείες και δημόσιες σχέσεις. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή του κ. Βασιλόπουλου ακόμα και γι’αυτό το σοβαρό ζήτημα, για μία ακόμα φορά, λειτούργησε αλαζονικά χωρίς καμία απολύτως διάθεση συνεργασίας.

Άποψη μας είναι ότι η ελάχιστη υποχρέωση που είχε ο Δήμος ήταν να καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης προκειμένου να διεκδικηθούν άμεσες λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι συμπολίτες μας που κατοικούν στα χωριά του Δήμου μας.

Η πρόφαση και η δικαιολογία ότι η επίσκεψη του κ. Υπουργού ήταν ξαφνική δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση, αφού ήδη είχε ανακοινωθεί εδώ και μέρες από τα Μ.Μ.Ε.

Η παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ» καλεί τον κ. Δήμαρχο να ενημερώσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας αλλά και τις εξελίξεις σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις…

Μήπως ο κ. Βασιλόπουλος αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια από την παρουσία της Αντιπολίτευσης ενώπιον κυβερνητικών εκπροσώπων;

Μήπως φοβάται ότι θα αποδειχθεί  η αδράνεια του και η έλλειψη διεκδίκησης για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας;

Η παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνάντηση με τον κ. Υπουργό θα έπρεπε να συνοδεύεται, κατά την γνώμη μας, απαραίτητα με εκπροσώπους των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης”.