Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 10:40

Δεύτερη παράταση για αναβάθμιση κολυμβητηρίου

Δεύτερη παράταση για αναβάθμιση κολυμβητηρίου

 

Δεύτερη παράταση με αναθεώρηση κατά 5 μήνες, χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου, μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), προϋπολογισμού 904.993,53 ευρώ, καλείται να εγκρίνει η Δημοτική Επιτροπή σήμερα στη 1 το μεσημέρι.

Το έργο που υλοποιείται με έκπτωση 10,13%,  χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος

Δημοσίων Επενδύσεων και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 80%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”.

Οσον αφορά την πορεία εκτέλεσης εργασιών και την τεκμηρίωση ολοκλήρωσης του έργου στην εισήγηση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

“Λόγω της μοναδικότητας για την πόλη μας, της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης προέκυψε αδυναμία της παύσης λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, έως τις 15 Ιουνίου. Η αδυναμία προήλθε εξαιτίας της αναγκαίας χρήσης του χώρου για συμμετοχή του αθλητικού συλλόγου Άργης στην Α2 κατηγορία του πρωταθλήματος πόλο, την προετοιμασία των αθλητών για το εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης και επιπλέον για την προετοιμασία των μαθητών - αθλητών, προκειμένου να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις (ειδικών μαθημάτων), για την εισαγωγή τους στην Γυμναστική Ακαδημία και σε Στρατιωτικές Σχολές.

Εναλλακτική λύση για τα ανωτέρω, δεν ήταν εφικτή έως την λήξη των μαθημάτων (15 Ιουνίου), καθόσον το κοντινότερο κολυμβητήριο της Κυπαρισσίας βρίσκεται σε απόσταση 68 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας.

Η μέχρι σήμερα απορρόφηση του οικονομικού αντικειμένου του έργου ανέρχεται σε περίπου

40%, του αρχικού συμβατικού αντικειμένου.

Με την προϋπόθεση χορήγησης της παρούσας παράτασης, είναι πλέον εφικτό να υλοποιηθούν όλες οι αρχικά προβλεπόμενες συμβατικές εργασίες, καθώς και αυτές που προβλέπονται στην υπό

υπογραφή 1η συμπληρωματική σύμβαση.

Συγκεκριμένα, με το προγραμματισμένο κλείσιμο της αθλητικής εγκατάστασης (την 15η Ιουνίου),

σε συνεργασία και συμφωνία με τον ανάδοχο, έχει προγραμματιστεί η εκτέλεση των παρακάτω

εργασιών: Τους πρώτους 2 μήνες θα εκτελεστούν οι εργασίες καθαιρέσεων των εγκαταστάσεων του μηχανοστασίου, η τοποθέτηση του νέου Η/Μ εξοπλισμού (με τις απαραίτητες οικοδομικές εργασίες), ο καθαρισμός των κολυμβητικών δεξαμενών με τοπικές επισκευές, η εκτέλεση

των γεωτρήσεων. Τους επόμενους 2 μήνες θα εκτελεστούν οι εργασίες κατασκευής του οικίσκου ΔΕΔΔΗΕ, η τοποθέτηση του οικίσκου μετασχηματιστή και πεδίων, η τοποθέτηση του συστήματος αυτοματισμού (BEMS) του κτηρίου, η τοποθέτησης της μεμβράνης υγρομόνωσης των κολυμβητικών δεξαμενών. Τον τελευταίο μήνα θα εκτελεστούν οι εργασίες συνδέσεων που αφορούν, το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ, τον υδραυλικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, τις εγκαταστάσεις γεωθερμίας και ηλιοθερμίας και τέλος η διενέργεια των αναγκαίων δοκιμών των εγκαταστάσεων”.