Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 10:37

Καλαμάτα: Πρόστιμα για παράνομη αφισοκόλληση από τη Δημοτική Αστυνομία

Καλαμάτα: Πρόστιμα για παράνομη αφισοκόλληση από τη Δημοτική Αστυνομία

 

Να περιορίσει το φαινόμενο της παράνομης αφισοκόλλησης επιχειρεί ο Δήμος Καλαμάτας, προειδοποιώντας με διοικητικά πρόστιμα.

Όπως τονίζει, οι ενδιαφερόμενοι κατόπιν αιτήσεως τους στο Δήμο, μπορούν να προβούν στην χρήση των πινακίδων πληροφόρησης που έχουν εγκατασταθεί σε επίκαιρα σημεία της πόλης, υπογραμμίζοντας πως αν τοποθετηθούν αφίσες σε άλλα σημεία θα απομακρύνονται  από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Μένει έτσι να φανεί τι θα γίνει με σημεία όπως οι στάσεις των λεωφορείων ή κολώνες φωτισμού, όπου ιδίως κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων θύμιζαν άλμπουμ από τις μακέτες των υποψηφίων, ενώ ζήτημα προκύπτει κατά καιρούς με τις αφίσες θεατρικών παραστάσεων.

«Η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους»

Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας γίνονται γνωστά τα ακόλουθα: «Λαμβάνοντας υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία για την υπαίθρια διαφήμιση Ν. 2946/01 όπως ισχύει, καθώς και σχετικές εγκυκλίους, ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει εκδώσει τις υπ. αριθμ. 79/2013 & 396/2016 ΑΔΣ περί κανονισμού καθαριότητας με τις οποίες έχει θεσπίσει κανόνες για την τήρηση της καθαριότητας του Δήμου και την διατήρηση της αισθητικής και της εικόνας της πόλης του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με το αρ. 24 της υπ. αριθμ. 79/2013 ΑΔΣ, η αφισοκόλληση επιτρέπεται μόνο στους κοινόχρηστους χώρους που ορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκδηλώσεις και δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, μπορούν να προβληθούν με την επικόλληση αφισών στις πινακίδες πληροφόρησης που έχουν εγκατασταθεί σε επίκαιρα σημεία της πόλης. Οι ενδιαφερόμενοι, κατόπιν αιτήσεως τους στο Δήμο, μπορούν να προβούν στην χρήση των εν λόγω πινακίδων πληροφόρησης. Η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους για την τήρηση των ανωτέρω και σε περίπτωση διαπίστωσης χρήσης χωρίς άδεια ή με υπέρβαση αυτής, επιβάλλονται τα αναλογούντα διοικητικά πρόστιμα κατά περίπτωση. Τα παράνομος αναρτημένα διαφημιστικά πλαίσια - αφίσες κ.λπ., καθαιρούνται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου».