Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 16:23

Μηδενικά τέλη χρήσης για τους εμπόρους στο πανηγύρι του Μελιγαλά

Μηδενικά τέλη χρήσης για τους εμπόρους στο πανηγύρι του Μελιγαλά

 

Μηδενικά τέλη χρήσης για τους εμπόρους - πωλητές, για το φετινό πανηγύρι του Μελιγαλά καθόρισε το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμο, την πρόθεσή του να στηρίξει την εμπορική πανήγυρη του Μελιγαλά, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του εορτασμού της γέννησης της Παναγίας, που τιμάται στις 8 Σεπτεμβρίου, αποδεικνύει έμπρακτα η δημοτική αρχή Οιχαλίας. Τα προηγούμενα χρόνια λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών

πραγματοποιούνταν μειώσεις τελών, τα οποία φέτος, θα είναι μηδενικά, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι επαγγελματίες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα λόγω των αυξημένων εξόδων τους και της ανέχειας πολλών πολιτών.

Το πανηγύρι το οποίο διατηρεί τον χαρακτήρα του όλα αυτά τα χρόνια, με τον Δήμο Οιχαλίας να στηρίζει και να τιμά τις παραδόσεις, λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και εκτείνεται από την οδό Εθνικού Σταδίου όπου αναπτύσσονται 65 θέσεις μέχρι την οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού, όπου αναπτύσσονται 90 θέσεις.

Παράλληλα, θα λειτουργεί και λούνα παρκ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα μόνα τέλη που επιβαρύνει τους εμπόρους που θα συμμετέχουν, είναι αυτό της κατασκευής στεγάστρων - σκιάστρων (18 ευρώ το μέτρο) και ηλεκτροφωτισμού (2 ευρώ το μέτρο).

Το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε τριμελή επιτροπή, αρμόδια για την λειτουργία της εμποροπανήγυρης, αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Δανιήλ Βλαχόπουλο (ως πρόεδρο) και Αντώνη Χιώτη (της πλειοψηφίας) και Αναστάσιο Ρερρέ (της μειοψηφίας) με αναπληρωτή τον Χρήστο Βασιλόπουλο.

Την επιτροπή αυτή θα πλαισιώνουν οι υπάλληλοι του Δήμου Οιχαλίας Ουρανία Κωτσιοπούλου, Χρήστος Καρνάκης και Αλίκη Χριστογιαννοπούλου.