Σάββατο, 10 Αυγούστου 2024 21:04

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου και Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας για οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού σε περίπτωση φυσικών καταστροφών

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου και Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας για οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού σε περίπτωση φυσικών καταστροφών

 

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, που αφορά στην οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού σε περίπτωση φυσικών καταστροφών (π.χ. δασικής πυρκαγιάς κ.ά.), υπέγραψαν χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος του συγκοινωνιακού φορέα Θανάσης Πατικόπουλος, υλοποιώντας πρόσφατη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά, το αντικείμενο της συνεργασίας περιλαμβάνει: Την παραχώρηση 7 λεωφορείων χωρητικότητας έως 25 ατόμων και 2 μεγάλων λεωφορείων χωρητικότητας έως 42 ατόμων από το Αστικό ΚΤΕΛ προς τον Δήμο Καλαμάτας, για την μεταφορά ατόμων από και προς την ευρύτερη διοικητική περιφέρεια του δήμου σε προκαθορισμένους χώρους συγκέντρωσης πληθυσμού, κατόπιν της ενεργοποίησης της διαδικασίας της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού, εξαιτίας φυσικών ή τεχνολογικών καταστροφών”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας είναι ο μόνος αρμόδιος να ενεργοποιήσει το μνημόνιο συνεργασίας με το Αστικό ΚΤΕΛ, εφόσον συντρέχουν σωρρευτικά οι εξής προϋποθέσεις: Έχει ενεργοποιηθεί με απόφαση του δημάρχου η διαδικασία της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού εξαιτίας φυσικής ή τεχνολογικής καταστροφής και τα μεταφορικά μέσα του δήμου δεν επαρκούν για την απομάκρυνση του πληθυσμού. Στόχος να διασφαλιστεί η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών σε περίπτωση που συντρέχουν οι παραπάνω κίνδυνοι.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το μνημόνιο συνεργασίας, δεν εμπεριέχει ρήτρες αποκλειστικής συνεργασίας, ούτε δικαιώματα πρώτης προτίμησης, ούτε οικονομικής φύσεως δεσμεύσεις.